Suunnistuksen vuoden 2015 MM-kisat Skotlantiin

Kansainvälinen suunnistusliitto on juuri päättänyt myöntää vuoden 2015 MM-kisat Skotlantiin.

Kansainvälinen suunnistusliitto (IOF) on juuri päättänyt myöntää vuoden 2015 MM-kisat Skotlantiin. Kisat tullaan juoksemaan Invernessissä, joka sijaitsee Skotlannin ylämailla  Loch Nessistä virtaavan Ness-joen suulla. Suunnistuksen MM-kilpailut on juosta alueella myös vuonna 1999.

Skotlannin tulevat kisajärjestäjät olivat todella otettuja valinnasta ja kertoivat, että tulevissa MM-kisoissa tullaan juoksemaan uusissa maastoissa vuoden 1999 kisoihin verrattuna. Nyt juostaan sekä rannikolla että ylhäällä vuoristossa ja luonnollisesti sprinttiin täytyy katsoa uudet maastot. Myös brittisuunnistajat olivat todella iloisia valinnasta, sillä pääseväthän he nyt kotimaastoissa taistelemaan mitaleista. Kilpailu kisavalinnasta oli tiukka ja tasainen sillä molemmilla ehdokkailla sekä Skotlannilla että Ruotsilla oli todella hyvät konseptit tarjota.NytRuotsi jäi tällä kertaa nuolemaan näppejään, mutta he vastaavasti kertoivat välittömästi hakevansa seuraavia vuoden 2016 kisoja.

Suunnistuksen MM-kisat menevät myös ensi kertaa Etelä-Amerikkaan, sillä Brasilia sai vuoden 2014 veteraanien MM-kisat järjestettäväkseen.

ulvang banneri