Suomelle kultaa uskomattomassa viestissä

MinnaKauppi200811Minna Kauppi johdatti Suomen jälleen viestimaailmanmestaruuteen uskomattomien vaiheiden jälkeen. Tshekin Dana Brozkova hävisi armottomassa loppukiritaistelussa kaksi metriä. Ruotsin Annika Billstam taipui pronssille. Näin Suomi sai upean viidennen maailmanmestaruuden viimeisen kuuden vuoden aikana.

MinnaKauppi200811Minna Kauppi toi Suomelle viestikultaa uskomattomien vaiheiden ja draaman jälkeen. Kuva: Hevoskuuri.fiMinna Kauppi johdatti Suomen jälleen viestimaailmanmestaruuteen uskomattomien vaiheiden jälkeen. Tshekin Dana Brozkova hävisi armottomassa loppukiritaistelussa kaksi metriä. Ruotsin Annika Billstam taipui pronssille. Näin Suomi sai upean viidennen maailmanmestaruuden viimeisen kuuden vuoden aikana.

Viestin kulkua on vaikea pukea sanoiksi, mutta yritetään. Naisten viesti tarjosi uskomatonta draamaa, jossa kilpailun johto vaihtui koko ajan joukkueelta toiselle, eikä yksikään joukkue selvinnyt ilman isoja virheitä. Myös Suomen leirissä ehdittiin jo huokaista, kun isolta screeniltä nähtiin, kuinka Minnalle tuli todella iso virhe jo matkalla kakkoselle, onneksi kutosrasti tuli kuitenkin vastaan ja Minna sai itsensä kiinni. Eroa kolmosella oli kuitenkin jo 3.37 silloin kärjessä olleisiin Viroon ja Ruotsiin. Minna sai kuitenkin rauhoitettua itsensä ja aloitti ankaran takaa-ajon ja kun kärjessä olevat joukkueet pummasivat vuorotellen, niin ero hupeni koko ajan. Niinpä yleisörastilla ero oli minuutin luokkaa silloin kärjessä olleeseen Tshekkiin, Ruotsin ollessa aivan perässä. Suomen onneksi Minna huomasi kuinka Tshekki ja Ruotsi vetivät neljänneksi viimeisellä sivuun ja näki tilanteensa tulleen huomattuaan rastimiehen ja meni suoraan rastille. Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä myös Minna teki vielä kerran pelin jännäksi ajauduttuaan niityllä aivan liikaa alaviistoon matkalla toiseksi viimeiselle. Näin kolmikko oli jälleen yhdessä. Lopussa Minnan tahto oli yksinkertaisesti liikaa sekä Brozkovalle ja Billstamille. Ensin taipui Billstam, mutta Brozkova taisteli aivan viimeisille metreille saakka eikä maalissa montaa metriä Suomen hyväksi ollut.

– Paras kulta ikinä, kertoi Minna maalissa tuotuaan Suomen viidennen kerran maailmanmestaruuteen.

– Tämä oli sitä viestidraamaa, teen virheen, draamaa ja sitten voitamme. Kakkosrastille tein samaistusvirheen ja ajauduin todella paljon sivuun. Onneksi tulin suoraan kutosrastille, noin 300 m sivussa kakkoselta ja sain siitä itseni kiinni. Onnekseni kolmoselle oli pidempi väli ja sain itseni rauhoitettua ja suunnistus alkoi tämän jälkeen sujua ja aloin saada tyttöjä kiinni. Lopussa huomasin Dana ja Annikan virheen ja arvelin olevani jo johdossa. Mutta niin vain itsekin meni toka vikalle mennessä aivan liikaa alaviistoon niityllä. Leimasin kuitenkin rastilla ensimmäisenä ja loppu oli sitten huikea tahtovoitto, kertoi ikionnellinen ja huojentunut Minna maalissa.

- Tero Viljanen La Feclaz

ulvang banneri