Thierry Gueorgiou johdatti Ranskan vihdoin viestikultaan

RanskaMMkulta200811Ranskan Thierry Gueorgiou sai vihdoin kotikisoissaan sen, mitä eniten näistä kisoista oli haluntukin, nimittäin viestimaailmanmestaruuden. Kolme kertaa aiemmin se oli ollut niin lähellä, mutta jäänyt saavuttamatta epäonnen seurauksena. Nyt kotiyleisön edessä kaikki lopulta onnistui loppuun asti ja Ranska pääsi vihdoin juhlimaan myös viestimaailmanmestaruutta.

RanskaMMkulta200811Ranska ja Thierry sai vihdoin juhlia MM-kultaa. Kuva: Hevoskuuri.fiRanskan Thierry Gueorgiou sai vihdoin kotikisoissaan sen, mitä eniten näistä kisoista oli haluntukin, nimittäin viestimaailmanmestaruuden. Kolme kertaa aiemmin se oli ollut niin lähellä, mutta jäänyt saavuttamatta epäonnen seurauksena. Nyt kotiyleisön edessä kaikki lopulta onnistui loppuun asti ja Ranska pääsi vihdoin juhlimaan myös viestimaailmanmestaruutta.

Miesten viestissä ei koettu aivan yhtä suurta draamaa kuin naisten viestissä, mutta jännittävä oli tämäkin. Ankkuriosuudelle lähdettäessä oli neljä joukkuetta kasassa, mutta Thierry Gueorgiou näytti heti alusta alkaen, kuka tämän viestin haluaa voittaa, sen verran kovaa mies lähti maastoon. Norjan Olav Lundanesilla oli kaksi ensimmäistä rastia samaa, mutta kolmannella hänellä oli pidempi hajonta ja Thierry meni menojaan. Näin Ranska sai vihdoin juhlia miesten viestin maailmanmestaruutta oltuaan kolme kertaa niin lähellä sitä. Lundanes pummasi vielä lopussa, mutta pystyi pitämään niukasti Ruotsin Anderssonin takanaan. Näin hopeaa Norjalle ja pronssia Ruotsille ennen Sveitsiä. Suomen viesti kaatui avausosuuteen Olli-Markus Taivaisen jäätyä viisi minuuttia kärkeen. Tero Föhr nosti hyvällä juoksulla Suomen seitsemänneksi, jonka Pasi Ikonen myös piti.

Thierry Gueorgiou oli maalissa ikionnellinen.

– Ennen kisoja ajattelin, että jos voin saada vain yhden maailmanmestaruuden näistä kisoista, on tämä viestimaailmanmestaruus ehdottomasti se mitä haluan. Tämä on voitto ennen kaikkea koko joukkueelle ja varsinkin Francois Gononille, joka on ollut jo kolme kertaa niin lähellä kultaa ja aina joutunut pettymään, kun minä olen epäonnistunut, jutteli ikionnellinen Thierry.

– Aamulla minulla oli tosi hyvää fiilis ja olin palautunut hyvin keskimatkasta. Juuri tähän viestiin olin valmistautunut kaikista eniten, tehnyt viestiharjoituksia ja miettinyt taktiikkaa ja kaikkea mahdollista. Toivoin myös, että hajonnat olisivat minun puolella jotta pääsisin muista karkuun. Kaikesta menestyksestä huolimatta, minulla riittää vielä motivaatiota ja Vuokatin 2013 kisat kiinnostavat kovasti, kertoi Thierry loppuun.

Hevoskuuri palaa vielä Ranskan MM-kisoihin kisakuvien kera keskimatkalta sekä viestistä sekä muutamien haastattelujen kera, kunhan toimittaja palaa takaisin Suomeen ja nettiyhteyksin ääreen.

Kisasivuilta löytyy kaikki mm-kisojen tulokset ja kartat yms.

>> kisasivut

- Tero Viljanen, Aix-les-Bains

ulvang banneri