Suunnistuksen kesän MM-kisojen tuplamaailmanmestari vakavassa polkupyöräonnettomuudessa

Emma Klingenberg Venlojen viestissä Paimiossa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Emma Klingenberg Venlojen viestissä Paimiossa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Tanskalainen vietti kaksi yötä sairaalassa, mutta lääkärien mukaan hän toipuu ennalleen.

Skotlannin MM-kilpailuissa sekä sprinttiviestin että viestin maailmanmestaruutta juhlinut Emma Klingenberg joutui vakavaan polkupyöräonnettomuuteen keskiviikkona Tukholman eteläpuolella. Suunnistusseura Järla Orienteringin verkkosivujen mukaan Klingenberg joutui nokkakolariin toisen pyöräilijän kanssa.

Kolarin molemmat osapuolet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan. Klingenbergillä todettiin aivotärähdys sekä lievä murtuma niskassa. Tanskalainen pääsi Karoliinisesta sairaalasta perjantaina. Lääkärien mukaan hän toipuu täysin, mutta Klingenberg on määrätty kahden viikon ajaksi totaaliseen vuodelepoon.

Paikallislehti Nacka Värmdö Postenin mukaan kolarin molemmat osapuolet menettivät tajuntansa tällissä, mutta tulivat tajuihinsa myöhemmin kolaripaikalla. Onnettomuuden syistä ei ole tarkempaa tietoa.

mainos - artikkeli jatkuu alla

Tänä vuonna 23 vuotta täyttänyt Klingenberg voitti Skotlannin MM-kisoissa molemmat viestit. Hänellä on lisäksi kaksi hopeamitalia samoilta matkoilta Italian MM-kisoista vuodelta 2014.

Klingenberg on asunut Tukholmassa vuoden ajan ja edustaa seuratasolla Järla Orienteringia. Hän oli 10MILAssa mukana Järlan naisten viestin hopeajoukkueessa ja Venlojen viestissä Paimiossa hän suunnisti joukkueensa kanssa kolmanneksi.

KRV2019 Kestavyysurheilu Helmikuu 2019 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri