Audun Weltzien siirtyy IFK Göteborgiin

Syksyn ensimmäinen kuuma seurasiirto on varma. Norjalainen Audun Weltzien vaihtaa IL Tyrvingin vaatteet IFK Göteborgin raitapaitaan.

28-vuotias norjalainen aloittaa työt Göteborgissa ja vaihtaa samalla seuraa. Asiasta uutisoi norjalainen suunnistusportaali orientering.no

-Olen miettinyt kevään ja kesän tulevaisuuttani. Sitten sain puolipäivätyön jännittävässä työpaikassa. Uskon että se antaa optimaaliset mahdollisuudet suunnistussatsaukseen, NTNU:lta vasta valmistunut Weltzien kertoo orientering.nolle

Muun muassa MM-hopeaa viime vuonna viestissä ottanut sekä Nordic Orientering Tourin voittanut Weltzien kertoo, että parhaat tulokset ovat tulleet silloin kun hän on tehnyt muutakin kuin pelkästään suunnistanut. Siksi osapäivätyö antaa parhaat mahdollisuudet suunnistusurankin kannalta.

-Haluan muutakin ajateltavaa kuin pelkästään seuraavan treenin suunnittelun, Weltzien kertoo

Kuuluistasta urheilijaperheestä tuleva Weltzien paljastaa tavoitteekseen henkilökohtaisen MM-mitalin. Hän uskoo itse olevansa oikealla tasolla ja unelmoi saavuttavansa jonain päivänä tavoitteensa. IFK Göteborgissa häntä sparraa muun muassa ranskalainen maajoukkuemies Francois Gonon, joka on tuttu suomalaisille aikaisemmilta vuosilta Paimion Rastista.

Audun Weltzienin isä Eystein Weltzien on kolminkertainen MM-mitalisti 1970-luvulta. Hän myös luotsasi Norjan maajoukkuetta 1980-luvulla. Audunin sisko Ingunn Hultgreen Weltzien on nuorten maailmanmestari vuodelta 2006 sekä aikuisten viestipronssimitalisti 2007.

Göteborgin aluemestaruuskisat jo uudessa paidassa juosseen Weltzienin siirtyminen heikentää huomattavasti IL Tyrvingin viestimenestyksiä. Tyrving on viime vuosina juossut kymmenen parhaan tietämille 10MILAssa ja Jukolassa. On mielenkiintoista nähdä mitä muut seuran kovat nimet, kuten Björn Ekeberg, Torbjörn Sagberg ja Anders Tiltnes tekevät. Jatkavatko he Tyrvingissä vai vahvistavatko he muita norjalaisseuroja?

Ensimmäinen kuuma seurasiirto on nähty jo aikaisin syksyllä ja lisää on varmasti tulossa syysiltojen pimetessä ja kauden lähestyessä loppuaan.

Orientering.no: "Dette blir optimalt"


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri