Bodil Holmströmille hopeaa norjanmestaruuskisoissa

Pronssinainen Hanne Sandstad otti MM-mitalin jo vuonna 1991. Miesten kisa oli jännitysnäytelmä.

Ranskan MM-kisoissa suomipaidassa keskimatkaa juossut Bodil Holmström otti hopeaa norjanmestaruuskisojen keskimatkalla Romerikåsenissa noin 40 kilometriä Oslon pohjoispuolella. Holmström hävisi seurakaverilleen Mari Fastingille 4,5 kilometrin radalla 38 sekuntia. Fasting otti jo NM-viikon toisen kultamitalinsa torstaisen pitkän matkan kylkiäisiksi. Pronssia vei Freidigin 41-vuotias Hanne Sandstad, joka on viisinkertainen MM-mitalisti 1990-luvulta. Ensimmäinen MM-mitali on hankittu yli 20 vuotta sitten. Haldenin Ida Marie Næss Bjørgul oli mukana tiukasti mitalikamppailussa, mutta hän jätti epähuomiossa neljännen rastin kokonaan välistä. Tämä on nähtävissä erinomaisesti kisasivujen GPS-seurannassa.

Miesten kisa sekuntipeliä

Miesten 5,8 km kisasta tuli huikea jännitysnäytelmä kun kisan puolivälissä matkaan lähtenyt Lars Skjeset meni kärkeen tullessaan maaliin. Moni nimekäs mies teki parhaansa, mutta Skjesetin aika piti. Vasta viimeisten joukossa lähtenyt viime vuoden keskimatkan maailmanmestari Carl Waaler Kaas pisti Skjesetin ajan tiukille. Loppusuoran Kaas tuli minkä jaloistaan pääsi, mutta kello tikitti liian kovaa Bækkelagetin miehen ollessa maalissa sekuntia Frol IF:n Skjesetiä hitaammalla ajalla.

Miesten kilpailu oli tasainen myös kärkikaksikon takana. Juuri IFK Göteborgiin siirtynyt, mutta IL Tyrvingin paidassa norjanmestaruuskisat kilpaillut Audun Weltzien jakoi pronssimitalin Lillomarkan Gaute Hallan Steiwerin kanssa. Nuori ja lupaa Ulf Foseth Indgaard oli mukana jopa kultamitalitaistossa, mutta kolmanneksi viimeisen rastin haparointi pudotti miehen viidenneksi mitalin jäädessä vain neljän sekunnin päähän. Takavuosien ruotsalainen mestari Emil Wingstedt oli kuudes. Viivalla nähtiin myös kaksi suomalaista. Mats Dahlen oli 24. vajaat kolme minuuttia Skjesetistä. Mats Haldin oli 29.

Sunnuntaina Norjassa juostaan mestaruusviestit.

Ruotsin pitkänmatkan karsinnat takana

Ruotsin pitkänmatkan mestaruuskilpailujen karsinnassa ei nähty yllätyksiä. Kaikki ennakkosuosikit juoksivat sunnuntain finaaleihin. Miesten neljässä karsintaerässä voitot menivät David Anderssonille, Olle Boströmille, Pavlo Ushkvarokille sekä Erik Rostille. Naisissa Helena Jansson voitti oman karsintaryhmänsä yli kolmen minuutin marginaalilla. Lina Strand ja Annika Billstam veivät kaksi muuta erää nimiinsä.

Norjan kisojen sivut

Ruotsin kisojen sivut


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri