William Lind ja Helena Jansson mestaruuksiin Ruotsissa

Junioritytöissä aikuisten MM-mitalisti Alexandersson ei voittanutkaan.

MM-sprintin finaalista karsiutunut Malungs OK Skogsmårdarnan William Lind oli nopein Ruotsin pitkän matkan mestaruuskilpailussa Alingsåsissa. IFK Göteborgin ranskalainen Francois Gonon jäi Lindille melkein kolme minuuttia. Pronssi matkasi Uppsalaan OK Linnén Mats Troengille, jolle Malungin Erik Rost jäi vain kolme sekuntia. 13,3 kilometrin rataan mestari Lind käytti aikaa yli kaksitoista minuuttia yli ratamestarin ihanneajan.

Ruotsipaidassa MM-pitkää juosseet Olle Boström ja David Andersson jätettiin tylysti kauas kärjestä. Boström oli seitsemäs ja Andersson vasta kolmanneksi viimeinen hyväksytysti radan kiertänyt. Anderssonin ero kärkeen oli yli kaksikymmentä minuuttia.

Jansson vahvin naisissa

Naisten puolella kisa meni ennakoidusti Helena Janssonin ja Annika Billstamin väliseksi taistoksi. Ranskassa pronssiseen mitaliin tyytymään joutunut Jansson oli sunnuntaina nopein Billstamin jäädessä kaksi minuuttia. Jansson oli varvauksessa vielä kaksi minuuttia Billstamin takana, mutta loppuradan rytistys ja Billstamin hyytyminen käänsivät tilanteen päälaelleen.

-Kuulin yleisörastilla olevani kaksi minuuttia perässä ja silloin ajattelin, että tein hyvän lopun MM-pitkällä. Sitten työstikin loppuradan todella hyvin, kommentoi Jansson Ruotsin suunnistusliiton uutisessa.

Domnarvetsin Eva Jurenikova oli kolmas.

Ehkä suurin yllätys koettiin 20-vuotiaissa tytöissä, jossa Stora Tunaa edustava aikuisten MM-viestin pronssimitalisti Tove Alexandersson ei voittanutkaan. Järla Orienteringin Linnea Martinsson oli kaksi ja puoli minuuttia Alexanderssonia nopeampi. Tyttökaksikon ylivoimaisesta vauhdista suhteessa muihin kertoo se, että pronssimitalisti Anna Segersson jäi seitsemän minuuttia kärkeen. Tämä tekee yli minuutin kilometrillä.

Ruotsinmestaruuksista taistellaan seuraavan kerran tulevana viikonloppuna eli samaan aikaan Pohjanmaan SM-kisojen kanssa. Matkat ovat myös samat. Keskimatka ja viestit käydään Trollhättanin lähellä. Kaupunki on monelle suomalaiselle tuttu edesmenneen hiihtäjälegenda Mika Myllylän lapsuudenkaupunkina.

-Juho-Veikko Hytönen

SM-kisasivut

Orientering.se: "Världsettan Jansson vann SM-guld i långdistans"


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri