Holmströmille viestimestaruus Norjassa

Mari Fasting Norjan ykkösnainen. Ruotsalaiset ottivat mitalin miehissä.

NTNUI:n ja Suomen maajoukkueen Bodil Holmströmin joukkue voitti viestin norjanmestaruuden Oslon liepeillä käydyssä NM-viestissä. Toisen osuuden juossut Holmström pääsi metsään toisella sijalla viisi sekuntia kärjestä. Holmström piti sijan ja lähetti ankkuriosuudelle jo kaksi mitalia kahdelta henkilökohtaiselta matkalta ottaneen Mari Fastingin. Äitiyslomalta paluun tehnyt Anne Nordberg (o.s. Hausken) pääsi maastoon seitsemäntoista sekuntia ennen NTNUI:ta.

Kovempaa edennyt Fasting meni ankkuriosuudella jo Nordbergin ohi, mutta Haldenin juoksijatar sai vielä NTNUI:n Fastingin kiinni ja ratkaisu meni loppukiriin. Kirissä Fasting oli selvästi parempi ja näin voitto Trondheimiin. Ensimmäisen osuuden NTNUI:n joukkueessa juoksi Line Hagman. Naisten viikonlopusta on huomioitavaa, että Mari Fasting on tällä hetkellä maan ykkösnainen. Hän otti kaikilta kolmelta matkalta kultaa.

Miesten puolella Halden voitti kolmiosuuksisen norjanmestaruusviestin kahdella ruotsalaisella. Erik Axelsson aloitti Haldenin viestin juosten vaihtoon alle minuutin kärjestä. Toisella osuudella joukkueen ainoa norjalainen Magne Daehli kiskoi puolen minuutin eron muihin päästäen Emil Wingstedtin metsään. Kokeneen ruotsalaisen paikka ei ollut kuitenkaan helppo, sillä peräti kahdeksan muuta joukkuetta lähti metsään minuutin sisällä.

Wingstedt ajettiin kiinni alkumatkasta, mutta loppulenkillä ruotsalainen oli suvereeni ja muut jäivät taakse. Kristiansandin Holger Hott toi joukkueensa hopealle. Pronssista käytiin loppusuoralla ankara kamppailu Ås UMB:in ja Baekkelagetin välillä. Pidemmän korren veti Åsin Håvard Lucansen, joka niisti Carl Waaler Kaasin.

Suomalaiset Matsit eli Dahlen ja Haldin juoksivat seurojensa kakkosjoukkueissa ankkuriosuudet. Haldenin kakkosen Haldin oli yhdestoista ja Kristiansandin kakkosketjun ankkuri Dahlenin toi joukkueensa maaliin kolmantenatoista.

Yhteensä matkaan miesten puolella lähti 107 joukkuetta.

Kisasivut


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri