Keskimatkan karsinta takana - naisissa uusia nimiä palkintosijoilla?

Naisten kisasta pois jääneet Fincke ja Rantanen antavat useammalle mitalimahdollisuuksia.

Suunnistuksen SM-keskimatkan aamuinen karsinta on takana. Naisten karsinnan suurimmat uutiset koskivat poisjääntejä. Anni-Maija Fincke ja Merja Rantanen eivät startanneet aamun karsintaan eikä heitä näin ollen nähdä myöskään taistelmassa mitaleista. Kun vielä viime vuonna pronssia ottanutta sekä äitiyslomalta vasta paluutaan tekevää Karoliina Sundbergiä ei nähdä A-finaalissa, menevät viime vuoden sijat 2-4 uusjakoon.

Naisten kolmen karsintaryhmän voitot menivät Katri Lindeqvistille, viime vuoden mestari Minna Kaupille ja Inga Dambelle.

Miesten puolella alkupään lähtijöistä finaaliin itsensä klaarasivat Marc Lauenstein ja Anders Nordberg. Sen sijaan Matthias Merzillä ja Edgars Bertuksilla ei ollut asiaa iltapäivän A-finaaleihin. Tämä on johtunut joko pummeista tai siitä, että miehet juoksivat keskimatkan karsinnan ainoastaan verryttelymielessä ennen huomista SM-viestiä.

Pienenä yllätyksenä suomalaisista karsiutujista voidaan pitää Simo-Pekka Fincken tippumista. Pasi Ikosen mitalijahti meinasi myös katketa heti karsinnassa, sillä mies pääsi jatkoon ainoastaan kolmen sekunnin turvin.

Finaalit käynnistyvät kello 14.15 alkaen.

Kisasivut


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri