Pasi Ikonen suunnisti voittoon maailmancupin keskimatkalla

IkonenII_intro170811Pasi Ikonen voitti maailmancupin keskimatkan osakilpailun Liberecissä Tshekissä. Suomalaisittain kisat sujuivat erinomaisesti, sillä Minna Kauppi oli naisten puolella toinen.

Ikonen170811Pasi Ikonen voitti maailmancupin osakilpailun Liberecissä. Kuvassa Ikonen juhlii MM-hopeaansa Ranskassa. Kuva: Hevoskuuri.fiPasi Ikonen voitti maailmancupin keskimatkan osakilpailun Liberecissä. Voittomarginaali oli yli puoli minuuttia. Ranskan Thierry Guourgiou joutui nöyrtymään suomalaiselle jo toisen kerran tänä syksynä hävittyään ensin Topi Anjalalle SM-keskimatkalla. Itävallan Gernot Kerschbaumer hallitsi Liberecin maaston ja oli hieman yllättäen kolmas.

Ikonen johti kisaa käytännössä lähdöstä maaliin. Viidessä kilometrissä johto oli jo 44 sekuntia. 6,7 kilometrin radan loppupuolella ranskalainen sai etumatkaa hieman supistettua.

Toiseksi paras suomalainen Mats Haldin oli kuudestoista vajaat kolme minuuttia Ikosta hitaampana. Alavudella Gueorgioun voittanut ja tänään kisaan ensimmäisenä miehenä lähtenyt Topi Anjala oli kahdeksastoista. Jonne Lehto oli 26. Leo Laakkonen teki debyyttinsä maailmancupissa ollen 41. Pitkästä aikaa Suomi-paidan päällensä laittanut Petteri Muukkonen oli vasta 46. Tuomas Tervo ja Tero Föhr hylättiin.

Tsekin Brozkova voitti kotimaassaan.

Naisissa isäntämaan Dana Brozkova kukisti Kaupin kahdeksallatoista sekunnilla ja piti voiton kisamaassa. Kauppi johti kilpailua vielä kolmanneksi viimeisellä rastilla, mutta haparointi toiseksi viimeisellä rastivälillä vei aikaa sen verran, että Brozkova pääsi ohi.

Seuraavat kaksi sijaa menivät ruotsalaisille. Helena Jansson oli kaksi sekuntia Tove Alexanderssonia nopeampi. Ruotsalaisten ero kärkeen oli vajaa minuutti. Kisan viides oli Sveitsin Ines Brodmann, joka jäi voittajalle jo yli kaksi minuuttia.

Kaupin jälkeen paras suomalainen oli Venla Niemi, joka juoksi ilman suuria virheitä. Katri Lindeqvist oli kahdeksastoista. Kaksi minuuttia Kaupin eteen lähtenyt Saila Kinni pääsi Kaupin kyytiin hieman ennen puoliväliä, mutta ainakaan GPS-jäljen perusteella mitään letkajuoksua kaksikon kisa ei ollut. Lopputuloksissa Kinni oli 21.

Merja Rantasen suunnistus tökki kilpailun alkupuolella ja hänen oli tyytyminen 26. sijaan. Myös muilla maailmantähdillä oli suuria ongelmia Liberecin maastoissa. Esimerkiksi pitkän matkan hallitseva maailmanmestari ja maailmancupin kokonaiskisaa ennen Libereciä johtanut Annika Billstam oli vasta 28.

Kisasivut


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri