Seurasiirtojytky: Anjala ja Tiainen suunnistavat ensi kaudella Kooveessa!

TopiAnjala_intro250911Koovee saa riveihinsä kaksi kauden kuuminta nimeä. Topi Anjala ja Topias Tiainen suunnistavat ensi kaudella Kooveen väreissä.

TopiAnjala250911Topi Anjala avaa suunnistuksen seurasiirtomarkkinat. Kuva: Hevoskuuri.fiSyksyn ensimmäinen kotimainen suuri seurasiirto on saanut vahistuksen. Ikaalisten Nouseva-Voimaa koko ikänsä edustanut keskimatkan suomenmestari ja pitkän matkan hopeamitalisti Topi Anjala vaihtaa ensi kaudeksi tamperelaiseen Kooveeseen. Myös nuorten maailmanmestaruuden heinäkuussa voittanut Topias Tiainen vaihtaa Kangasala SK:sta Anjalan seurakaveriksi Kooveeseen.

Anjalan vaihdon taustalla on halu panostaa Vuokatin MM-kisoihin mahdollisimman ammattimaisesti.

-Koovee tarjoaa monipuolisen paketin, jonka varaan pystyy suunnittelemaan tulevaisuutta, Anjala perustelee siirtoaan.

Lähes koko ikänsä Nouskia edustanut Anjala myöntää, että vaihtopäätös ei ollut helppo.

-Nouskissa asiaan on suhtauduttu hyvin ja päätöstäni on kunnioitettu, tästä iso kiitos kaikille, kasvattajaseuransa jättävä Anjala kiittelee.

Anjalan tulevaisuuden tavoitteisiin kuuluvat MM-mitali sekä maisterin paperit. Tavoitteiden saavuttamisjärjestystä Anjala ei paljasta, mutta sillä tuskin on merkitystäkään. Tampereen Järvensivulla asuva toisen polven huippusuunnistaja sai kandidaatintyönsä valmiiksi ja edessä on enää maisteriopintoja sekä gradu.

Viime lukuvuoden Anjala edisti tiiviisti opettajanopintojaan, ja päivittäinen reissaaminen Tampereen ja Hämeenlinnan OKL:än välillä kulutti voimia.

-Jäljellä olevat opinnot eivät vaadi läsnäoloa, joten urheilupuolta ne eivät haittaa ja toimivat sille hyvänä vastapainona. Tässä mielessä panostus tulee olemaan lähempänä ammattimaista, Anjala paljastaa.

Tiainen satsaa tosissaan

topiastiainen050911Myös Topias Tiainen vaihtaa Kooveeseen. Kuva: Hevoskuuri.fiNuorten maailmanmestari Topias Tiainen vaihtaa siniset Kangasala SK:n asut Kooveen keltamustiin hakeakseen parempia puitteita. Aikaisempien vuosien toimintaansa suunnistajana Tiainen kutsuu "mökkiläisten puuhasteluksi"

-Tämän kauden aikana suhtautumiseni on vakavoitunut. Yksinkertaisesti teen kaikkeni, jotta minusta tulisi mahdollisimman taitava ja menestynyt suunnistaja. Tuon tavoitteen saavuttamisen osalta minulla ei ole varaa ajatella yhteisöllisiä arvoja. Muuten en voisi kutsua itseäni urheilijaksi, Tiainen valaisee vaihtoaan.

MM-kullan jälkeen pitkän matkan suomenmestaruuden sekä keskimatkan ja viestin hopean kaksikymppisten sarjassa voittanut Tiainen tähdentää, että kovassa kilpailussa ei voi antaa tasoitusta.

-Onhan se selvää, että "vaihtamalla ei välttämättä parane". Valitsen muutoksen, vaikka sen hyödyt olisivat pienet.

Ensi kaudella Kooveen väreissä suunnistavan Tiaisen puitteet ovat tulevaisuudessa sellaiset, että se mahdollistaa täysipainoisen kehittymisen suunnistajana. Mitään konkreettisia tavoitteita Kangasalla asuva Tiainen ei paljasta vaan keskittyy aina seuraavaan koitokseen.

-Tavoitteena on saavuttaa tavoite toisensa perään. Seuraava tavoite on olla SM-yössä kunnossa ja juosta puhtaasti.

Keväällä varusmiespalveluksensa suorittanut Tiainen on ollut loppuvuoden lähes ammattimainen suunnistaja.

-En opiskele, koska en pelkää tulevaisuutta, enkä käy töissä, koska en kärsi takkuavasta talouskasvusta, Tiainen sutkauttaa.

Vaikka seuranvaihdon takana on ennen kaikkea henkilökohtaisen menestyksen jahtaaminen, niin myös viestit sytyttävät.

- Viestit ovat ilman muuta hienoja tapahtumia. Mitä luulet kuinka motivoitunut olen juoksemaan Jukolassa kuudetta osuutta, mikäli vaihtopuomilla odottaa Topi Anjala?, Tiainen kysyy takaisin.

Tiaisen mukaan nuorten maailmanmestaruus muutti hänen suhtautumistaan urheiluun. Aiemmin 20-vuotias nuorukainen epäili mahdollisuuksiansa suunnistuksessa. Tästä johtuen hän satsasi myös lukio-opintoihin, sekä tähtäsi lukion jälkeisiin opintoihin.

-Nyttemmin itseluottamukseni kehityspotentiaalin suhteen on kasvanut ja olen varma, että minusta tulee yksi maailman parhaista. On helppo omistautua urheilijana kehittymiselle, kun tietää saavansa vastinetta. Olen myös todennut eläväni unelmaa, jossa kaikki ympäristön ja yhteiskunnan taholta tulevat odotukset ja paineet on mitätöity.

Tiaisen mukaan kulunut kesä muutti miestä itseään ennen kaikkea henkisellä puolella.

-Tämä kesä on opettanut minulle kaikki huippu-urheilun hienot puolet. Olen niin rakastunut, etten näe niitä negatiivisia asioita joista äiti aina jaksaa muistuttaa, nuori mies runoilee.

Vaihto kuitenkin astuu voimaan vasta kaudeksi 2012, joten kaksikko Tiainen ja Anjala nähdään vielä loppusyksyn kisoissa vanhat tutut seurapaidat päällään. Tiainen nähdään ainakin SM-yössä sekä syksyn seuraviesteissä.

Anjala juossee Nouski kauden perinteisesti päättävän Smålandskavlenin. Tänään Anjala nähdään kuitenkin jo Suomen paidassa maailmancupin pitkällä matkalla Tsekin Liberecsissä.

Lue myös Kooveen taustajoukkojen kommentit seurasiirroista erillisestä Hevoskuurin artikkelista.


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri