Kauppi voittoon Liberecin takaa-ajokilpailussa - Anjala kolmas miehissä

Kaupin syyskunto on rautaaa. Anjala ja Haldin taistelivat myös kärkisijoista.

Minna Kauppi voitti suunnistuksen maailmancupin pitkän matkan osakilpailun Liberecissä. Takaa-ajokilpailuun lähdettiin lauantaisen keskimatkan tulosten perusteella.

Kahdeksantoista sekuntia Dana Brozkovan perään lähtenyt Kauppi sai tsekkiläisen kiinni melko pian ja kaksikko eteni yhtä vauhdikkaasti. Kärjen eteneminen oli suunnistusteknisesti hivenen epävarmaa radan alkupuolella ja takaa tulevat saivat kaksikon melkein kiinni. Lähimpänä Kauppia ja Brozkovaa oli Ruotsin nuori Tove Alexandersson.

Lähes yhdentoista kilometrin radan loppupuolella kaksikon ylivoimainen vauhti alkoi kasvattaa eroa muihin ja perhoshajonnoilla oli jo selvää, että kilpailun voitto jaetaan eilispäivän kärkikaksikon kesken. Kotikatsomossa lisäjännitystä toi Brozkovan GPS-laitteen hiipuminen, jonka vuoksi kärjen tilanne oli kutkuttavan epäselvä. Lopulta Kauppi juoksi maaliin ja maailmancupin osakilpailuvoittoon 25 sekuntia ennen Brozkovaa. Kolmanneksi juoksi Ruotsin Tove Alexandersson ennen Tanskan Signe Söesiä ja tsekki Eva Jurenikovaa.

Muut suomalaiset eivät taistelleet kärkisijoista naisten kilpailussa. Merja Rantanen oli 18., Katri Lindeqvist 19. Saila Kinni 26. ja Venla Niemi 30.

Anjala nousi hienosti kolmanneksi

Miesten 16,7 kilometrin kilpailussa suomalaisväriä kisaan toivat Topi Anjala ja Mats Haldin, jotka paikkasivat hienosti Pasi Ikosen jättämän aukon. Ikonen ei startannut takaa-ajoon lainkaan ja näin Thierry Gueorgiou säntäsi metsään ensimmäisenä.

Tilanne tasoittui kuitenkin nopeasti radan alkupuolella ja varsinkin ensimmäisellä hajontaosuudella vajaan kymmenen miehen kärkiporukka juoksi näköetäisyydellä toisistaan. Suomalaisista mukana olivat Haldin ja Anjala, jotka pysyivät hyvin mukana.

Toisella hajontaosuudella Gueorgioun, Lauensteinin ja Anjalan vauhti oli reippaampaa ja tarkempaa kuin toisessa järjestyksessä perhosia kiertäneiden Haldinin ja Hubmannin. Ensin mainittu kärkikolmikko pääsikin ratkaisemaan voiton loppukilometreillä. Viimeisellä lyhyellä perhoslenkillä Lauenstain ja Gueorgiou juoksivat perhoset yhdessä Anjalan joutuessa suunnistamaan yksin. Ranskalainen ja sveitsiläinen olivat nopeampia ja viimeisen kilometrin juoksupätkällä Marc Lauenstein karkasi osakilpailuvoittoon.

Väsynyt Anjala onnistui kuitenkin pitämään Hubmannin takanaan ja tuloksena kolmas sija. Mies oli itse tyytyväinen suoritukseensa.

-Paljon paremmin ei tänään olisi voinut enää juosta, Anjala tiivisti kisatunnelmansa.

Hänen mukaansa kisassa mentiin erittäin reipasta vauhtia heti alusta alkaen. Pääosan matkasta vetopaikalla toimi Gueorgiou monen muun seuratessa kiltisti perässä. Anjala ei juonut ensimmäisellä juomapisteellä mitään ja tämä kostautui lopussa.

-Viimeisellä perhosella pummasin rastia ja se johtui aikalailla siitä, että olin vain todella väsynyt, Anjala kertoi.

Mats Haldin joutui viimeisillä kilometreillä päästämään Hubmannin karkuun. Myös Ruotsin William Lind pääsi suomalaisen edelle viime kilometreillä ja Haldin oli kuudes.

Jonne Lehto juoksi terävimmän kärjen takana mukavasti ja oli 17., nostaen yhdeksän sijaa takaa-ajossa. Muut suomalaiset jättivät leikin kesken tai eivät startanneet lainkaan.

Suomalaisten matka jatkuu Tsekistä huomenna Sveitsiin, jossa ohjelmassa on treeniä ensi vuoden MM-kisojen tyyppimaastoissa. Ensi lauantaina juostaan maailmancupin keskimatka ja sunnuntaina koko cupin päättävä sprintti. Sprinttiin pääsee maailmancupin kokonaistilanteen 40 parasta juoksijaa.

Kisasivut

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri