Jarmo Punkkinen suunnistusseura Navin valmennustiimiin

JarmoPunkkinen_intro260911Mikkelin talousalueella toimiva suunnistusseura Navi uudistaa valmennustoimintaansa. Suunnistusvalmennuksen lisäksi toimintaan on haettu monipuolisuutta myös muista kestävyyslajeista, hiihdosta ja yleisurheilusta. Kokenut lappeenrantalainen hiihtovalmentaja Jarmo Punkkinen liittyy Navin valmennustiimiin.

JarmoPunkkinen260911Jarmo Punkkinen liittyy Navin valmennustiimiin. Kuva: Navi ry.Mikkelin talousalueella toimiva suunnistusseura Navi uudistaa valmennustoimintaansa. Suunnistusvalmennuksen lisäksi toimintaan on haettu monipuolisuutta myös muista kestävyyslajeista, hiihdosta ja yleisurheilusta. Kokenut lappeenrantalainen hiihtovalmentaja Jarmo Punkkinen liittyy Navin valmennustiimiin. Mikkelin Hiihtäjien valmennustoiminta on jo sitoutunut mukaan toimintaan ja keskustelua käydään myös Mikkelin Kilpa-Veikkojen suuntaan. Valmennustiimiin kuuluu Punkkisen lisäksi suunnistusvalmentajat Kai Hirvonen, Jouni Nykänen ja Mika Ahola, sekä kestävyysjuoksuvalmentaja Janne Vilve ja hiihtovalmentaja Lassi Pöntinen. Valmennusta tarjotaan kaikkien kolmen seuran nuorille urheilijoille.

Jarmo Punkkinen tunnetaan vahvana hiihtovaikuttajana Suomessa ja maailmalla. Punkkinen toimi Italian hiihtäjien päävalmentajana vuosina 1984–1990 ja samanaikaisesti hiihtäjä Manuela Di Centan henkilökohtaisena valmentajana vuodet 1987–1991. Hän oli Ruotsin naisten joukkueen valmentajana 1992–1994 ja valmensi Slovenian maajoukkuetta 1999–2001. Nyt hän toimii Navin valmennuksen lisäksi ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen hiihtovalmentajana.

- Punkkisen mukaan saaminen valmennustiimiin on mahtava tilaisuus Mikkelin seudun kestävyysurheilulle, toteaa Navin valmennuksesta vastaava Mika Ahola.

- Tarkoituksena on luoda malli, jossa voidaan tarjota mahdollisimman hyvää osaamista 15-20 vuotiaan kestävyysurheilijan valmennukseen. Todettiin, että suunnistuksessa noin puoli vuotta kestävä kilpailukausi on hidaste pitkäjänteiselle kehittymiselle ja erityisesti niiden fysiologisten ominaisuuksien kehittymiselle, jotka kestävyysurheilussa ovat ratkaisevia. Tuossa kasvun vaiheessa nuoren urheilijan on mahdollista kehittyä huimasti, kun keskitytään enemmän tuottavaan harjoitteluun kuin runsaaseen kilpailemiseen.

Valmennustoiminnan yhtenä keskeisenä tavoitteena on valmennusosaamisen kasvattaminen. Valmennuksen ohessa koulutetaan kaikkien mukava olevien seurojen nuoria urheilijoita sekä heidän henkilökohtaisia valmentajiaan. Sen myötä luodaan vankka pohja tulevien vuosien valmennukselle.

- Navi ry:n lehdistötiedote

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri