Kauden viimeiset suunnistuksen SM-mitalit jaetaan Mouhijärven yössä

Yösuunnistuksen SM-kilpailut käydään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Sastamalan Mouhijärvellä. Järjestävänä seurana toimii Kyrös-Rasti, jolla on kokemusta useista SM-tason kilpailuista vuosien saatossa.

Tänään perjantaina miehet karsivat paikoista lauantain finaaleihin. Muiden urakka alkaa vasta lauantaina auringonlaskun jälkeen.

Käynnissä oleva maailmancup antaa nyt maajoukkueryhmien takana oleville juoksijoille mahdollisuuden napata kirkkaimmat mitalit. Miehissä viime vuoden yömestari Leo Laakkonen juoksee Sveitsissä. Myös monet muut ennakolta kovat yönimet eivät osallistu.

Porukan ehkä kokenein yösuunnistaja on Tampereen Pyrinnön Jarkko Huovila, jolla on hyvät eväät viedä nimiinsä tämänvuotinen yömestarin titteli. Syksyllä Huovila ei ole pystynyt vastaamaan kärjen vauhtiin, eikä näinollen ole mukana maailmancupin finaalikiertueella, mutta SM-yössä hän on vahvoilla.

Toinen vahva nimi on viime vuoden yöhopeamies Antti Nurmonen. Nurmonen on ollut koko kuluvan syksyn hyvässä kunnossa, siitä todisteena keskimatkan neljäs sija. Nurmosella on nyt oiva tilaisuus kirkastaa hopea kullaksi. Kalevan Rastin muut miehet Airila, Pajunen ja Asikainen lienevät myös korkealle tulosluettelossa.

Karsintaan viimeisenä lähtevistä nimistä Turun Metsänkävijöiden Jussi Suna sekä Lynxin Antti Parjanne kuuluvat myös kisan kuumiin nimiin. Molemmat miehet tunnetaan kovasta yösilmästä ja nyt miehillä on tuhannen taalan paikka ottaa SM-mitali.

Naisten puolella terävin kärki on myös miesten tapaan Sveitsissä. Maamme huippunimien osallistuminen SM-yöhön on viime vuosina ollut kuitenkin laimeaa ja SM-erikoispitkän ohella juuri yökisa on ollut se, jossa voittaja on tullut kolmikon Kauppi-Rantanen-Fincke ulkopuolelta. Viime vuoden mitalikolmikko on mukana myös tänä vuonna.

Viime vuoden voittaja Rasti-Lukon Marika Teinin syysmeno on ollut tänä vuonna vaisuhkoa. Tämän vuoksi hänen mestaruuden puolustaminen tulee olemaan vaikeaa, vaikka yökilpailussa taidolliset elementit nousevatkin ratkaisevampaan asemaan. Sen sijaan viime vuonna himmeämmät mitalit ottaneet Inga Dambe ja Marttiina Joensuu ovat erittäin vaikeasti voitettavia. Molemmat ovat teknisesti taitavia suunnistajia, ja myös vauhti on syksyn mittaan ollut hyvää.

Kyrös-Rasti tarjoaa kotiin jääville suunnistuksen ystäville GPS-seurantaa lauantai-iltana, joka on perinteisesti yösuunnistuksessa tarjonnut suurempiakin koukkuja ja näin viihdettä yleisölle. Miesten ja naisten pääsarjonen kovimmat nimet kantavat laitetta. Lisäksi online-tulokset pyörivät normaalisti.

Tänään perjantaina karsitaan 60 miestä lauantain finaaliin. Muut sarjat aloittavat lauantaina. Ensimmäiset lähdöt ovat molempina iltoina klo 20.15.

Kisasivut


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri