SM-yön karsinta juostu

Yösuunnistuksen SM-kilpailujen karsinta on juostu ja miesten sarjan 60 finalistia on selvillä.

Karsintaryhmien voittoon juoksivat Olli-Markus Taivainen, Jarkko Huovila, Mikko Heinonen ja Teemu Väre.

Menestyjäsuosikit eivät jääneet ulos finaalista, mutta erityistä huomiota herätti karsintaryhmä kolmen muita tiukempi kilpa. Toisissa ryhmissä viimeinen jatkoon päässyt sai jäädä yli kahdeksan minuuttia kärjesät, kun taas kolmosryhmän viimeinen A-finaalipaikka irtosi vain alle neljän minuutin erolla voittajaan.

Helposti jatkoon päässyt Kangasala SK:n kokenut yökettu Petteri Laitinen luonnehti maastoa "hyväksi hämäläiseksi". Termin tulkinta jää lukijan vastuulle...

-Yksi suunnistamisen vaikeaksi tekevä asia on näkyvyys, kommentoi automatkalta tavoitettu Laitinen.

Lukuisia kertoja kymppisakkiin SM-yössä juosseen Laitisen mukaan varsinkin mäkien korkeimpien kohtien havainnointi on vaikeaa, sillä jopa yksittäinen suurempi kuusi saattaa piilottaa taakseen yhä jatkuvan mäen tai muita korkeusmuotoja, vaikka lähietäisyydellä paikka näyttää selvältä. Laitinen tosin myös tähdentää, että kulkukelpoisuudeltaan kisamaasto on paikoin myös nopeahkoa.

Luvassa on fyysisiä ja taidollisia haasteita niin miehille, naisille, junioreille kuin varttuneillekin.

Karsinnan kilometrinvauhtien mukaan finaalista on tulossa puolentoista tunnin kilpailu. Mikäli voittaja selviää radasta nopeammin, on hänen juostava vähemmin virhein kuin karsinnassa tai sitten maaston on nopeuduttava.

SM-yö, H21-sarjan karsinnan online-tulospalvelu

SM-kisasivut

KRV20 Kestavyysurheilu Marraskuu 2019 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri