Vuokatin MM 2013 kisojen uutiskirje

Seuraavassa Vuokatin 2013 MM-suunnistusten kisatiedotteessa selviää mm. tulevien kilpailukeskusten sijainnit sekä tietoa MM-kisoja edeltävästä maailmancupin kilpailuista.

Seuraavassa Vuokatin 2013 MM-suunnistusten kisatiedotteessa selviää mm. tulevien kilpailukeskusten sijainnit sekä tietoa MM-kisoja edeltävästä maailmancupin kilpailuista.

Finaaleissa kolme kilpailukeskusta

MM2013 –kisojen kilpailukeskukset julkistettiin myös tiistaina. Pitkän matkan kilpailukeskus sijaitsee Tipasojalla, sprintin Sotkamon keskustassa ja keskimatkan ja viestin kilpailukeskus sijaitsee entisen Emäntäkoulun alueella.

MM2013-kokonaisuuteen tärkeänä osana kuuluvan tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailun järjestelyt ovat myös hyvässä aikataulussa. Viime viikolla Vuokatissa vieraillut kansainvälinen valvoja Roberta Falda oli kilpailun johtaja Antti Flöjtin mukaan tilanteeseen erittäin tyytyväinen.

– Ranskassa mukana oli 26 maata. Odotamme tänne noin 150 suunnistajaa, Flöjt kertoi.

Maailmancup on merkittävä esikisa

MM-järjestäjille merkittävä esikisa, maailmancup järjestetään Kajaanissa ja Vuokatissa 7.-8. syyskuuta 2012. Maailmancup tuo järjestäjille arvokasta kansainvälistä kokemusta kilpailujärjestelyistä.

– Tv-tuotannon osalta yhteistyö järjestäjien kanssa konkretisoituu. Joukkueet ja urheilijat pääsevät tutustumaan maastotyyppeihin ja kilpailupaikkoihin, samalla saamme palautetta joukkueilta ja urheilijoilta, kilpailunjohtaja Jyrki Uotila kuvailee maailmancupin merkitystä.

Sprintti käydään Kajaanissa 7. syyskuuta, keskimatka Vuokatissa 8. syyskuuta 2012. Sprintissä aamupäivällä juostaan karsinta, iltapäivällä 30 suunnistajan finaali. Keskuspaikkana on Raatihuoneentori. Keskimatka puolestaan tarjoaa kauneinta vuokattilaista maisemaa, sillä kilpailukeskus rakentuu Vuokatinvaaran päälle.

– Tänä vuonna cup-finaaleissa oli 80 miestä ja 70 naista. Tapahtuma on pienempi kuin MM-kisat, mutta kaikki isot maat ovat huippuineen paikalla ja jäävät tänne sitten leirille tutustumaan MM-maastoihin, Uotila sanoo.

Lue lisää maailmancupista: http://www.woc2013.fi/woc/sp_mc2012

Vuokatin 2013 MM-suunnistusten kisatiedote

KRV20 Kestavyysurheilu Marraskuu 2019 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri