Suunnistusliiton ja Jani Lakasen tiet eroavat

janilakaneniii intro131011Suomen Suunnistusliitto on vapauttanut Jani Lakasen tehtävistään. Hän on toiminut kaksi vuotta nuorten maajoukkueen valmentajana ja valmentajakouluttajana.

janilakaneniii131011Jani Lakasen ja Suomen Suunnistusliiton tiet eroavat. Kuva: Hevoskuuri.fiSuomen Suunnistusliitto on vapauttanut Jani Lakasen tehtävistään. Hän on toiminut kaksi vuotta nuorten maajoukkueen valmentajana ja valmentajakouluttajana. Lakasen työsuhteen päättäminen johtuu työsuhteen kuluessa kasvaneesta luottamuspulasta, joka kärjistyi Lakasen syksyllä julkaisemien valmennusaiheisten kirjoitusten myötä.

- Suunnistusliitolla on selkeä linja siitä, miten valmentajamme toimivat. Jani Lakanen on ilmoittanut, ettei pysty sitoutumaan työnantajansa linjaan ja toimintatapoihin, vaan hän haluaisi toimia vapaasti omalla tavallaan. Meillä on toiminnassamme paljon vapausasteita, mutta osa Lakasen valmennuksellisista näkemyksistä poikkeaa liiton valmennuslinjauksista häiritsevän paljon, kommentoi toimitusjohtaja Mika Kulmala.

Lakanen on ilmoittanut liiton johdolle, että haluaisi edelleen jatkaa valmentajana, mutta omilla ehdoillaan ja erivapauksin. Kulmala korostaa, että näin Suunnistusliitto ei voi toimia.

- Jos emme voi luottaa siihen, että Lakanen pysyy valmentajana yhteisesti sovituissa asioissa ja linjassa, johon muut valmentajamme sitoutuvat, ainoa vaihtoehtomme on, että liiton ja valmentaja Lakasen tiet tässä tilanteessa eroavat, Kulmala sanoo.

Lakanen ilmoitti jo aiemmin tänä vuonna satsaavansa jälleen henkilökohtaiseen urheilu-uraansa ja haluavansa pyrkiä Suomen joukkueeseen MM-kotikisoihin 2013 Vuokatissa. Toimitusjohtaja Kulmalan mukaan Lakasen seuraajan tilanne ratkeaa myöhemmin syksyllä. Nuorten maajoukkuevalmentajaksi on jo aiemmin nimetty Markus Lindeqvist.

- Uskon, että Lakasella on vielä paljon annettavaa huippusuunnistajana ja esimerkiksi urheilijoiden henkilökohtaisena valmentajana suomalaiselle suunnistukselle, Kulmala lisää.

-Suomen Suunnistusliitto

KRV20 Kestavyysurheilu Marraskuu 2019 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri