Turun korkeakoulujen opiskelijoiden suunnistusyhdistys valmistautuu suuriin kisajärjestelyihin

nsm141011 introTänä vuonna, niin kuin joka syksyiseen tapaan, opiskelijat valmistautuvat SM-kilpailujen jälkeen suunnistuksen pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin (Nordiska Studentmästerskapen i Orientering).

nsm141011NSM:n järjestää OL-UT. Kuva: OL-Universities of TurkuTänä vuonna, niin kuin joka syksyiseen tapaan, opiskelijat valmistautuvat SM-kilpailujen jälkeen suunnistuksen pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin (Nordiska Studentmästerskapen i Orientering). OL- Universities of Turku otti haasteen järjestää kisat tänä vuonna, joten skabat käydään Suomen Turussa 4.-6.11.2011.

NSM:n osallistumismäärät ovat olleet laskussa ja opiskelevat huippusuunnistajat eivät ole enää niin kiinnostuneita lähtemään mukaan. Pitkän kisakauden jälkeen on jopa opiskelijan vaikeaa jaksaa ja panostaa vielä yhteen myöhäissyksyn kisaviikonloppuun. Turulla on kuitenkin sijainnillisesti etulyöntiasema moneen muuhun opiskelijakaupunkiin nähden. Tämä oli yksi syy, miksi OL- Universities of Turku ei pelännyt ottaa kisajärjestelyiden kunniaa vastaan.

Kisaviikonloppu koostuu normaaliin tapaan kolmesta kisasta: perjantain yösprintistä, lauantian pitkänmatkan kisasta ja sunnuntain pariviestistä, joka tänä vuonna on kisakonseptissa uutta.

- Halusimme saada osallistujia innostumaan vielä sunnuntain viestistä. Pariviestiin saadaan toivon mukaan enemmän joukkueita houkuteltua lähtöviivalle, kun kaksi viestinviejää riittää. Lisäksi matkat ovat lyhyehköt ja maasto osittain korttelimainen. Näin voidaan taata kovavauhtiset kisat vielä viimeiselle kisapäivälle, kommentoi NSM:n tiedottaja Jonathan Fröjdö.

Kovia nimiä ratamestarin rooleissa

Tapahtuman suunnittelu aloitettiin jo kevättalvella ja kohta nähdään työn tulos. Järjestäjien "ydinryhmä" muodostui ennen kesää ja tällä hetkellä odotetaan vain ilmoittautumisajan umpeutumista. Järjestäjät odottavat paria sataa osallistujaa, joka olisi enemmän kuin pariin viime vuoteen. Tänä vuonna kisoissa on ensisijalla hyvätasoiset ja haastavat radat.

- Muun muassa perjantain yösprintin karttaa päivitetään parhaillaan. Ratamestari Fredric Portin, joka tällä hetkellä kuuluu Suomen suunnistuksen kärkinimiin, takaa juoksijoille vaativat ja vaihtelevat radat, jotka ajantasaisella kartalla onnistuvat hyvin.

Myös pitkän matkan ratamestari Pekka Hyvönen, joka tuli tämän vuoden Jukolassa vaihtoi kärjessä toiselta osuudelta, on tehnyt paljon töitä ratojen suunnittelussa. Radat on jouduttu tekemään uudestaan kolmeen maastoon, mutta kahdesta ensimmäisestä jouduttiin luopumaan, sillä karttojen päivittämiset olisivat vieneet liikaa voimavaroja.

Hyvät kulkuyhteydet

Etenkin ulkomaalaisten liikkuminen helpottuu tänä vuonna huomattavasti, sillä omaa bussia ei välttämättä tarvita.

- Osallistujat eivät tarvitse entisien vuosien tapaan välttämättä ollenkaan omaa bussia, sillä etäisyydet viikonlopun tapahtumien välillä ovat hyvin pieniä (1-2km) ja järjestäjät ovat järjestäneet bussikuljetuksen lauantain pitkänmatkan kilpailuun, jonne on pidempi matka, Fröjdö toteaa.

http://nsm2011.ol-ut.org

-Henna Reponen

KRV20 Kestavyysurheilu Marraskuu 2019 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri