Tuomas Tervo nosti Rajamäen Rykmentin Halikko-viestin voittoon

RR Halikkoviesti2011 introTuomas Tervon erinomainen ankkuriosuus nosti Rajamäen Rykmentin voittoon ohi MS Parman ja Deltan.


RR Halikkoviesti2011Tuomas Tervo nosti hienolla ankkuriosuudellaan Rajamäen Rykmentin Halikkoviestin voittoon. Kuva: Hevoskuuri.fiKisa-aamu Salon Hevonpäässä valkeni tihkuisena ja pilvisenä, mutta sää selkeni ja muuttui aurinkoiseksi pitkin päivää. Kello 11 startannut Halikko-viesti käynnistyi ilman yllätyksiä Kalevan Rastin Jere Pajusen ja MS Parman Stepan Kodedan tahdittaessa avausosuutta. Kärkikaksikon jälkeen juoksijoita saapui vaihtoon yksitellen, varsinainen pääletka saapui vaihtoon lähes kolme minuuttia kärjen jälkeen.

Seuraavilla neljällä ryhmäosuudella neljän vuoden takainen Halikko-viestin voittaja MS Parma pysyi kärjessä varmojen juoksujensa johdosta. Rajamäen Rykmentti, Tampereen Pyrintö sekä Paimion Rasti hengittivät kuitenkin aivan Parman niskassa väliosuuksien ajan. Myös Helsingin Suunnistajat nousi mukaan kärkitaistoon neljännellä osuudella junioreiden vahvojen esitysten toimesta.

LauraLammila221011Laura Lammila teki hienon juoksun 14.osuudella. Kuva: Hevoskuuri.fiVahvasti syksyn kisoja juossut Parman Laura Lammila päästettiin toiseksi viimeiselle osuudelle neljänkymmenen sekunnin etumatkan turvin ennen Rykmentin Päivi Kulmalaa ja Deltan Jenny Paulinia. Lammila piti pintansa tullen kärjessä vaihtoon yli puolentoista minuutin erolla Deltaan. Kulmala joutui taipumaan hivenen nuoremmilleen saapuen vaihtoon kolmantena kaksi minuuttia kärjestä.

 -Varmasti urani jännittävin paikka, mutta juoksu kulki tosi hyvin. Ykkösellä tuli pieni virhe ja näin Jennyn,  mutta sen jälkeen ajattelin että en ala hermoilemaan, vaan teen omaa työtä ja siinä onnistuin, kertoi iloinen Lammila.

Naisten osuudella kovimmat juoksut tekivät Paimion Inga Dambe sekä koko viestin ajan taka-alalla pysytelleen Tampereen Pyrinnön Saila Kinni, jotka imivät kärkeä kiinni pari minuuttia. Kinnin ja Damben hyvät juoksut eivät kuitenkaan antaneet mahdollisuuksia joukkueiden ankkureille taistella viestin voitosta, sillä eroa kärkeen oli yhä liikaa.

MS Parman Samuli Salmenoja pääsi metsään kovassa paikassa Deltan Valentin Novikovin ja Tuomas Tervon takaa-ajamina. Kaksi minuuttia perään lähtenyt Tuomas Tervo oli tänään omaa luokkaansa ja ohitti Salmenojan jo heti alkumatkasta. Tervon hankkima puolestoista minuutin ero pysyi maaliin asti ja Rykmentti pääsi tuulettamaan kaikkien aikojen kolmatta Halikkovoittoaan maalissa.

RR tuuletusHalikko2011Rajamäen Rykmentti pääsi pitkästä aikaa juhlimaan Halikkoviestin voittoa. Kuva: Hevoskuuri.fiEdellisestä voitosta onkin vierähtänyt aikaa. Viimeksi Rykmentti vei voiton vuonna 1997.

Tuomas Tervo oli maalissa tyytyväinen mies. Loppuviikolla flunssan oireet huolestuttivat hieman ja siksi ennen osuutta olotila oli hieman epävarma.

-Tänään oli kuitenkin kulku päällä ja oli hyvä veto. Kolmosella tuli vielä pieni koukku ja näin Vallun tulevan vastaan. Silloin päätin iskeä vähän kovempaa, ettei Vallu pääsisi enää tuntumalle, kommentoi Tervo osuuden kulkua.

Tervo laski Valentin Novikovin kovimmaksi vastustajakseen, mutta uskoi olevansa vahvempi loppukirissä. Sitä ei tänään tarvittu.

 -Vähän loppukaudesta harmittaa, etten päässyt maailmancupin finaalisprintissä mittaamaan itseäni, kun olin juossut niin huonosti aiemmat osakilpailut, Tervo kertoi syksystään.

Miehen mukaan viime viikonlopun AV-testien 5000m ratatestin ja 10 km maastotestin perusteella mies on hyvässä kunnossa. Ensi vuonna Tervon tavoitelistalla on luonnollisesti MM-kisojen sprintti. Lisäksi myös viesti kiinnostaa.

-EM-kisoissa haluan juosta muitakin matkoja, kertoi Tervo tulevaisuudestaan

Toisesta sijasta käytiin kova kamppailu Parman ja Deltan välillä. Vuonna 2007 joukkueensa voittoon ankkuoinut Salmenoja pystyi pitämään Valentin Novikovin takanaan ja näin varsinaissuomalaiset kestomenestyjät pääsivät takaisin palkinnoille viime vuotisen epäonnistumisen jälkeen. Viime vuonna voittoon juossut Delta oli kolmas.

Samuli Salmenoja oli ihmeissään kun Tuomas Tervoa ei näkynyt missään vaiheessa radalla. Novikov tuli Salmenojan tuntumaan kuudennella rastilla, joka Salmenojalta meinasi jäädä epähuomiossa kokonaan käymättä. Loppumatkan kaksikko tuli yhdessä. Kolmanneksi viimeisellä rastilla Salmenoja alkoi hioa taktiikkaa, jolla tuoda Parma maaliin ennen Deltaa.

-Ajattelin, että pitää päästä edelle ennen viimeistä rastia ja siirryin nousussa kärkeen. Toiseksi viimeiselle lähdin menemään suoraan optimireittiä ja hämmästyin kun Vallu ei ollutkaaan enää perässä, vaan hän oli valinnut eri reitin hiukan vasemmalta, Salmenoja kertoi loppuradastaan.

Parempi reitinvalinta toi Parmalle 50 metrin eron eikä loppukiriin ollut tarvetta.

Valentin Novikov ei mahtanut Tervolle mitään ja lopulta Salmenojakin oli liian kova pala.

-Olin vain väsynyt, en ole enää viime aikoina juurikaan harjoitellut, kommentoi Novikov maalissa.

Simo-Pekka Fincke toi Kalevan Rastin neljänneksi ja Fredric Portin paimiolaiset viidenneksi. 25mannan voittanut Tampereen Pyrintö jätettiin kuudenneksi. Petteri Muukkonen toi vehkalahtelaiset maaliin seitsemäntenä ennen Helsingin Suunnistajia ja Kangasala SK:ta. Kymppisakkiin mahtui myös paras ruotsalaisjoukkue Tullinge SK.

Halikko-viesti jyräsi taas järjestelyillään 25mannan luvuin 6-0. Radat olivat vaativuudeltaan täysin eri luokkaa. Hajonnat olivat myös erittäin suuria kaikilla osuuksilla, jolloin jokaisen kilpailijan oli suunnistettava itse.

Kisasivut

 - Juho-Veikko Hytönen & Tero Viljanen


 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri