Suunnistuksen SM-sprintti lajin synnyinseudulle: Lähes 2 000 suunnistajaa valtaa Vaasan lauantaina

Vaasan SM-sprinttiin on ilmoittautunut lukuisia ulkomaalaisia. Yksi heistä on tanskalainen Andreas Boesen, joka kuvassa suunnistaa MM-sprintissä sijalle 27. Kuva: WorldofO

Vaasan SM-sprinttiin on ilmoittautunut lukuisia ulkomaalaisia. Yksi heistä on tanskalainen Andreas Boesen, joka kuvassa suunnistaa MM-sprintissä sijalle 27. Kuva: WorldofO

Suunnistuksen SM-sprinttiin on aikaa enää muutama päivä. Järjestäjien liki kaksivuotinen projekti huipentuu lauantaina.

– Lauantai on ilman muuta iso ponnistus 240-henkiseltä vapaaehtoisporukaltamme, toteaa kilpailunjohtaja Juha Muhonen.

Yhteensä 1 796 suunnistajaa kilvoittelee SM-mitaleista 36 sarjassa. SM Sprint 2016 on myös maailmanrankingkilpailu (WRE, World Raking Event). Kansainvälisiä osanottajia on mukana parikymmentä.

– Olemme tyytyväisiä osanottajamäärään. Luvassa on hienot kilpailut, joissa riittää vilskettä ja vauhtia, Muhonen lupaa.

Sprinttisuunnistuksen syntysijoina pidetään Vaasan seutua. Laji sai alkunsa seudulla parisen kymmentä vuotta sitten. Puistosuunnistuksesta on kehittynyt vuosien saatossa nykymuotoinen sprintti.

Viime vuonna Tampereen Epilässä sprinttikilpailun voittoon suunnistivat Sofia Haajanen ja belgilainen Yannick Michiels. Miesten sarjassa SM-kultaa juhli kisan toiseksi sijoittunut Tuomo Mäkelä.

Yleisö tervetullut Kaarlen kentälle

Lauantain kilpailut keskittyvät Kaarlen kentälle, jossa sijaitsee kilpailukeskus. Yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan kilpailuja Kaarlen kentälle. Kilpailut avaa kaupunginjohtaja ja tapahtuman suojelija Tomas Häyry kello 8.30.

Karsintojen lähdöt alkavat 9.00 ja B-finaalin kello 13.30. Miesten sarjassa jokaisen neljän karsintasarjan 13 parasta etenee iltapäivän A-finaaliin. Naisten kahdesta ryhmästä 20 parasta jatkaa A-finaaliin.

Mitalit ja mestaruustittelit ovat jaossa A-finaalissa, joka alkaa 15.00. Palkintojenjako järjestetään 15.45 alkaen. Kaarlen kentälle on vapaa pääsy.

– Kentällä yleisöä ja osanottajia palvelevat kisakahvio ja ravintola, jossa voi lounastaa tai syödä vaikkapa perinteiset kisamakkarat, kilpailunjohtaja vinkkaa.

– Toivotaan, että Vaasan aurinko lämmittää meitä lauantaina ja kirkastaa hienon projektimme, Muhonen tuumaa.

Tapahtumasivut


Premiumsport.fi

ulvang banneri