Smålandskavlenin yöosuudet takana

Kalevan Rasti ja Paimion Rasti parhaat suomalaiset pääsarjoissa yön jälkeen.

Kalevan Rastin Jere Pajunen lähtee huomenaamuna kärjessä Smålandskavlenin päiväosuuksille. Simo-Pekka Fincke ja Antti Nurmonen pohjustivat joensuulaistenyötaivalta kaikkein nopeimmin. Varsinkin Fincken juoksu oli erinomainen hänen saadessaan minuutin eteen lähteneen Oleksandr Kratovin kiinni heti ykkösrastilla. Juoksu lämmitti myös miehen itsensä mieltä.

 -Kyllä oli kova kulku. Tuntui siltä, että kukaan ei pysynyt mukana, fiilisteli Fincke maalissa.

Yhdeksännellä rastilla radalla oli hajontaa, jolloin Kratovin ja Fincken tiet erosivat. Lopulta Kratov oli maalissa 50 sekuntia Finckeä nopeampi.

Hyvin juoksi myös Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen, joka jäi Finckelle puolitoista minuuttia. Heti alkuun tullut parin minuutin koukku harmitti.

-Lähdin liian ronskisti liikkeelle, tiivisti Taivainen virheen johtaneet tapahtumat.

Taivainen voitti ylivoimaisesti yömestaruuden Suomessa, mutta mies itse paljasti, että yötreenit ovat jääneet vähiin.

Kalevan Rastia lähimpänä lähtevät aamulla takaa ajamaan Södertälje sekä Göteborg-Marjorna.

Bobach teurasti muut

Naisten yöosuudella Tanskan ja Pan Århusin Ida Bobach oli täysin ylivoimainen. Kuuden kilometrin radalla eroa muihin kertyi lähes seitsemän minuuttia. Vaikka kärki olikin ylivoimainen, oli seuraavat sijat tiukemman kilpailun takana. Yöosuuksien toinen ja viides mahtuivat minuutin sisään ja sijojen 2 ja 20 välillä oli seitsemän minuutin ero, joka on siis sama kuin kahdella nopeimmalla juoksijalla. Suomalaisista parhaiten yön juoksivat viidenneksi sijoittunut Paimion Inga Dambe sekä kymmenenneksi juossut Angelniemen Heini Saarimäki, joka jäi yhdeksän minuuttia kärkeen. MS Parman Susanna Tervo jäi vain kaksi sekuntia Saarimäestä.

Päiväosuudet lähtevät käyntiin Smoolannissa kello 8.30 alkaen paikallista aikaa. Sitä ennen kelloja käännetään kuitenkin tunnilla taaksepäin.

Smalandskavlen.nu

 


 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri