Kalevan Rasti 10MILA-leirin kautta Smålandskavlenin voittoon

Kalevan Rasti piti kärkipaikkansa myös päivällä ja pääsi maalissa tuulettamaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Simo-Pekka Fincken ja Antti Nurmosen sujuvien yöjuoksujen jälkeen Jere Pajunen pääsi matkaan minuutin ennen Södertälje Nykvarn Orienteringia. Pajunen kiskoi lisää eroa ja vaihdossa eroa oli jo pari minuuttia. Neljännellä osuudella Kiril Nikolov joutui kuitenkin päästämään Södertäljen britti Scott Frasierin edelleen ja näin ollen Philippe Adamski joutui tekemään täyden päivätyön voiton eteen. Lopulta Adamski kuitenkin peittosi Södertäljen Erik Liljeqvistin.

Pronssipaikasta käytiin ankkuriosuudella hurja taisto kun peräti kuusi joukkuetta pääsi metsään parin minuutin sisällä. Lopulta vahvin oli OK Linnén Mats Troeng, joka toi uppsalalaiset kolmanneksi ennen Rehns BK:ta IFK Göteborgia ja Haldenia.

Toiseksi paras suomalaisjoukkue oli MS Parma seitsemäntenä. Muista suomalaisista Turun Metsänkävijät oli 11., Nouski 16. ja Pellon Ponsi 17.

Kalevan Rastin valmennuksesta vastaava Antti Harju oli tyytyväinen suojattiensa voittoon. Hänen mukaansa laskevista osanottajamääristä huolimatta viestissä on edelleen hyvä taso.

-Smålandskavlen on hyvä harjoitus suurempia viestejä varten. Varsinkin yöosuudet ovat vaativia ja täällä pääsee harjoittelemaan yösuunnistusta kilpailutilanteissa, Harju summaa.

Kalevan Rasti leireili 10MILAn naapurimaastoissa isolla porukalla Smålandskavlenin alusviikon ja viesti oli hyvä leirin hyvä lopetus.

-10MILA-leiriä on parempi pitää nyt, sillä keväällä kalenteri on tukossa ja on vaikeaa löytää ajankohtaa, joka sopii kaikille. Lisäksi keväällä on olemassa lumivaara, jota lokakuun lopussa ei vielä Ruotsissa ole, Harju selvittää.

Laskevista osanottajamääristä huolimatta Kalevan Rasti ei ole jäämässä pois loppusyksyn hyvin järjestetystä viestistä.

-Tulemme juoksemaan tänne myös jatkossa, Harju kertoo.

Naisten puolella Ida Bobachin yöllä hankkima huima etumatka riitti OK Pan Århusille. Signe Klinting, Emma Klingenberg sekä Maja Alm pitivät eron suunnilleen samassa, jolloin tanskalaiset olivat maalissa kahdeksan minuuttia ennen muita. Stora Tunan Tove Alexandersson ankkuroi viime vuoden voittajat toiseksi. Kolmannen sijan suunnisti Sävedalens AIK. Paras suomalainen oli yhdenneksitoista juossut MS Parma. Paimion Rasti oli 15. ja Tampereen Pyrintö 18.

Kisasivut

 


 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri