Matthias Gilgien Norjaan Petter Thoresenin aisapariksi

Sveitsiläinen Matthias Gilgien liittyy Norjan suunnistusmaajoukkueen valmennustiimiin ja aloittaa päävalmentaja Petter Thoresenin aisaparina tulevasta kaudesta alkaen.

Sveitsiläinen Matthias Gilgien liittyy Norjan suunnistusmaajoukkueen valmennustiimiin ja aloittaa päävalmentaja Petter Thoresenin aisaparina tulevasta kaudesta alkaen.

Matthias Gilgien on asunut elokuusta alkaen Norjassa ja viime vuodet hän on toiminut myös Tyrving IL:n seuravalmentajana ja ajoittain myös Sveitsin maajoukkueen palveluksessa. Nyt hän on tehnyt vuoden valmennussopimuksen Norjan Suunnistusliiton kanssa ja sopimus sisältää myös option jatkosta.

Gilgien on myös itse entinen Sveitsin maajoukkuesuunnistaja osallistuen useampaankin MM-kisoihin. Gilgienin parhaimmaksi sijoitukseksi jäi 14. sija henkilökohtaisilta matkoilta ja viides sija MM-viestistä. Oman aktiiviuransa Gilgien lopetti kauden 2006 jälkeen. Gilgieniä työllistää osa-aikaisen Norjan valmennustehtävien lisäksi myös tohtorin väitöskirja, jota hän parhaillaan tekee biomekaniikasta liittyen alppihiihtoon.

Gilgienin apua tullaan hyödyntämään ennen kaikkea ensi kauden MM-kisoja ajatellen, jotka pidetään juuri Gilgienin kotimaassa Sveitsissä. Syystäkin Norjan päävalmentaja Petter Thoresen on tyytyväinen saadessaan Gilgienin mukaan valmennustiimiinsä.

– Olemme todella iloisia saadessamme Matthiaksen mukaan joukkueeseemme. Hänellä on varsin rikas kokemustausta ja paljon yleistä tietämystä suunnistuksesta sekä erityisesti sveitsiläisistä maastoista. Tämän takia on erittäin mielenkiintoista mennä kohti ensi vuoden MM-kisoja, sanoo Norjan päävalmentaja Petter Thoresen.

– Matthiaksella on hyviä valmentajan ominaisuuksia ja hän on juuri oikea mies tekemään meidän joukkueesta entistä paremman, varsinkin keski-eurooppalaisissa maastoissa, Thoresen jatkaa.

Myös Matthias Gilgien on tyytyväinen uudesta toimestaan Norjan valmennustiimissä.

– Iloitsen yhteistyön aloittamisesta. Työskentelen parhaillaan erittäin teknisen väitöskirjan parissa, mutta itse asiassa pidän eniten työskentelystä ihmisten parissa. Nyt saan tähän hyvän tasapainoisen tilanteen. Muutin elokuussa pysyvästi Norjaan ja tämä työ Norjan maajoukkueessa sopii erittäin hyvin tähän tilanteeseen ja pystyn sopimaan työmääristäni suhteessa minun väitöskirjaani, sanoo Gilgien itse.

Gilgieni väitöstyö on liittynyt myös Norjan Hiihtoliittoon ja norjalaiseen urheilujärjestelmään Olympiatoppeniin ja Gilgien olikin varsin kysytty mies valmennusmarkkinoilla. Nyt molemmat osapuolet ovat varsin tyytyväisiä siitä, että vaaka kääntyi Norjan maajoukkuesuunnistuksen puolelle.

Lähde: Norjan Suunnistusliiton tiedote

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri