Håkan Carlsson jatkaa Ruotsin suunnistusmaajoukkueen päävalmentajana

Ruotsin maajoukkuesuunnistajat jatkavat tutun päävalmentajan valmennuksessa. Kuva: WorldOfo

Ruotsin maajoukkuesuunnistajat jatkavat tutun päävalmentajan valmennuksessa. Kuva: WorldOfo

Vuodesta 2011 Ruotsin suunnistusmaajoukkuetta luotsanneen Carlssonin vanha sopimus päättyi tähän kauteen ja Kestävyysurheilu.fi ehti jopa kysellä, onko Carlsson mahdollisesti Suomen uusi päävalmentaja.

Suomessa uudeksi päävalmentajaksi valittiin kotimaisia voimia, kun tehtävään nimettiin Petteri Kähäri. Hänen joukkueensa saa siis ensi kaudella vastaansa Carlssonin koutsaamat ruotsalaiset.

Carlsson oli innokas jatkamaan päävalmentajan tehtävässä. Työnantaja Ruotsin suunnistusliitto puolestaan on ollut tyytyväinen Ruotsin menestykseen. MM-kilpailut kotimaassa olivat jännittävä paikka.

- Teimme pitkään töitä tärkeänä tavoitteena Bohuslänin MM-kilpailut ja niiden jälkeen otin kunnon mietintäpaussin. Uskon, että on tärkeää tehdä välillä niin. Mutta aika pian tunsin olevani valmis tähän tehtävään. Uskon kehittyväni edelleen ja minulla on paljon jännittäviä ideoita tulevaan. Tämä on uskomattoman kiva työ ja porukassa on fantastinen meno päällä, sanoi Carlsson Ruotsin suunnistusliiton tiedotteessa.

Carlsson aloitti tehtävässä nuorena, sillä nytkin ikää on vasta 38 vuotta. Hänen uusi sopimuksensa on nelivuotinen.

- Jatkuvuus on tärkeää, eikä vähiten juuri nyt, kun tulossa ovat uudenmuotoiset kansainväliset mestaruuskilpailut. Tuntuu hyvältä, että Håkan on vetämässä maajoukkueryhmää, kun kilpaillaan ensimmäisen kerran erikseen metsä-MM ja sprintti-MM, kommentoi liiton valitsijaryhmä.

Premiumsport.fi

ulvang banneri