Jarkko Huovila vaihtaa Kalevan Rastiin

JarkkoHuovila intro041111Suunnistuksen viisinkertainen MM-mitalisti Jarkko Huovila edustaa tulevana kautena joensuulaisen Kalevan Rastin värejä.


JarkkoHuovila041111Jarkko Huovila haluaa laittaa vielä Suomi-paidan päälle ja MM-kisoihin. Kuva viime kesän Ranskan MM-kisojen keskimatkalta. Kuva: Hevoskuuri.fiSuunnistuksen viisinkertainen MM-mitalisti Jarkko Huovila edustaa tulevana kautena joensuulaisen Kalevan Rastin värejä. Huovilan pitkän uran merkkipaaluja ovat MM-viestikulta edellisistä kotikisoista Tampereelta vuodelta 2001, sekä hopea- ja pronssimitalit keskimatkalta vuosilta 2006 ja 2005. Lisäksi hän on voittanut kultaa niin EM-viestissä 2004 kuin PM-kilpailuiden keskimatkalla 2007.

 – Tavoitteeni on asetettu vuoden 2013 Vuokatin MM-kisoihin. Siksi halusin hakea näille kahdelle vuodelle vielä uutta motivaatiota seuranvaihdon myötä. Haldenin vuosina minua kehittivät itseäni kovemmassa seurassa tehdyt harjoitukset, ja niitä aion nyt talvella hakea Keski-Euroopasta sekä seuran ulkomaalaisvahvistusten että Kalevan Rastin omilta leireiltä, kertoo Huovila vaihtonsa taustoista. 2000-luvulla Huovila on edustanut norjalaista Halden SK:ta sekä Tampereen Pyrintöä.

Kalevan Rastin valmennuspäällikkö Antti Harju toivottaa tyytyväisenä Huovilan tervetulleeksi uuteen seuraan: – Saamme seuraan 2000-luvulla useita arvokisamitaleja voittaneen suomalaisen. Edustusryhmämme nuoremmalle polvelle Huovilan kokemus tuo konkreettista osaamista siihen, miten menestystä on rakennettu ja saavutettu suomalaisvoimin. Viestijoukkueen takia emme vahvistuksia tarvitse, vaan kyse on Huovilan tapauksessa huippuosaamisen siirtämisestä eteenpäin.

Huovila asuu tällä hetkellä Tampereella, ja hän tulee leireilemään Joensuussa erityisesti Vuokatin MM-kisojen tyyppimaastojen takia. Hyviä kokemuksia pohjoiskarjalaisista maastoista Huovilalla on jo vuoden 2000 Pärnävaaran Jukolasta, jossa hän oli mukana Haldenin voittojoukkueessa. Huovila juoksi tuolloin koko kuudennen osuuden yksin kärjessä, ja kasvatti eroa takaa-ajajiin viidestä minuutista yli kahdeksaan minuuttiin.

Huovila panostaa Vuokatin kisojen lisäksi myös ensi vuoden Sveitsin MM-kisoihin. Tähtäimessä siintää keskimatka ja toiveena on mitali.

– Vuokatin kisojen pitkä matka on nopeassa kangasmaastossa, joten se ei sovi meikäläiselle, keskimatkan spesialisti perustelee.

Vaikka Harju tähdentääkin Huovilan tulevaa roolia myös tiedon ja kokemuksen jakajana, miestä itseään motivoi edelleen Jukolan ja 10MILAn voittaminen. Huovilan mukaan viesteihin valmistautuminen oheistoimintoineen tukee myös henkilökohtaista satsausta arvokisoissa.

– Olen sen verran kilpailuhenkinen kaveri, että kaikki kovassa seurassa tehdyt viestiharjoitukset ovat kehittäviä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Lisäksi suurviesteihin valmistautuminen kaikkine spekulointeineen tuo potkua harjoitteluun. Olen ilman muuta motivoitunut juoksemaan viestejä. Ensin tosin pitää päästä sellaiseen kuntoon, että mahtuu ykkösjoukkueeseen, Huovila kertoo ja viittaa KR:n timantinkovaan edustusryhmään.

- Kalevan Rastin lehdistötiedote/Hevoskuuri.fi

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri