Norjalaiset testasivat 3000 metrin syyskuntoaan

Norjalaissuunnistajat testasivat syksyn juoksukuntoaan 3000 metrillä Camp Norwayn yhteydessä Haldenissa. Kärjessä olivat tutut nimet, miehissä nopein oli Öystein Kvaal Österbö ja naisissa Marianne Andersen.

Norjalaissuunnistajat testasivat syksyn juoksukuntoaan 3000 metrillä Camp Norwayn yhteydessä Haldenissa. Kärjessä olivat tutut nimet, miehissä nopein oli Öystein Kvaal Österbö ja naisissa Marianne Andersen.

3000 metrin testijuoksu oli Camp Norwayn ensimmäinen osuus ja testi juostiin Haldenin stadionilla. Mitään hirmutuloksia norjalaissuunnistajat eivät näin syksyllä kauden päätteeksi esittäneet, mutta kuusi miestä pääsi alle yhdeksän minuutin rajan.

Nopein mies oli parhaimmat meriittinsä sprintissä saavuttanut IFK Lidingön Öystein Kvaal Österbö ajalla 8.50.01. Toinen oli Magne Dähli 8.50.64 ja kolmas juniori Eskil Kinneberg. Myös veteraani Emil Wingstedt pääsi vielä alle yhdeksän minuutin ollen ajallaan 8.52.71 testin neljäs.

Naisten testiä hallitsi Marianne Andersen, joka käytti kolmoseen aikaa 10.27.87 voittaen juniori Marte Narumia kuudella sekunnilla. Juuri seurasiirtonsa Halden SK:hon julkistanut Mari Fasting käytti aikaa 10.40.46 ja oli kolmas ennen Tone Wigemyriä.

Miesten nopein Öystein Kvaal Österbö oli suhteellisen tyytyväinen juoksuunsa.

– Luulen, että kunto on kohtuullisen hyvä. Minulla oli aiemmin ongelmia selän kanssa, ja vasta viimeisen maailmancup-kiertueen yhteydessä pääsin paremmin kunnon harjoittelun makuun. Juuri tällä hetkellä tuntuu hyvältä, kommentoi Österbö kuntoaan.

– Juoksu oli ihan ok juoksu, jossa juoksimme aika tasaisia 71 sekunnin kierroksia. Minä hoidin pääosin vetotehtävät, mutta sain myös hyvää apua Eskililtä (Kinneberg) ja Carlilta (Waaler Kaas). Luonnollisesti olisin mielelläni juossut nopeamminkin, mutta tämä on ihan kohtuuaika marraskuulle, jatkoi Österbö itse juoksusta.

Ranskan MM-kisapettymyksen ja selkävaivojen jälkeen Österbö tähtää jo tosissaan ensi kesän Sveitsin MM-kisoihin ja lähtee seuransa Lidingön kanssa ensi viikolla Sveitsiin leireilemään MM-kisat mielessään.

– Kun jouduin jo aiemmin syksyllä pitämään pakollisen harjoitustauon, niin nyt on vain hyvä ottaa muutaman viikon kovempi harjoitusjakso tähän syksyyn, Österbö kertoi harjoitusohjelmastaan.

Alla norjalaisten 3000 metrin tulokset kokonaisuudessaan ja Halden SK:n sivuilta lisää Camp Norwayn muiden osien tuloksia.

>> 3000 metrin tulokset

>> Halden SK:n kotisivut

Lähde: Orientering.no

 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri