Suunnistaja Petteri Muukkonen vaihtaa seuraa

Petteri Muukkonen suunnistaa ensi kaudella OK Trianissa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Petteri Muukkonen suunnistaa ensi kaudella OK Trianissa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kokenut Petteri Muukkonen vaihtaa suunnistuksen puolella edustusseuraansa.

Vehkalahden Veikoissa viime vuosina suunnistaneen Muukkosen uusi seura on itäuusimaalainen OK Trian.

Aiemmin Muukkonen on edustanut Keravan Urheilijoita, MS Parmaa ja vuodesta 2009 lähtien Vehkalahden Veikkoja.

Äskettäin 40 vuotta täyttänyt Muukkonen on kiertänyt urallaan viidet suunnistuksen MM-kilpailut, niistä viimeisenä Sotkamon kisat 2013. Aichin MM-kilpailuista Japanissa 2005 hän sijoittui viestissä viidenneksi ja keskimatkalla kahdeksanneksi.

Kotimaisen suunnistuksen Huippuliigan kokonaiskilpailun Muukkonen on voittanut neljä kertaa. Hänellä on Suomen mestaruudet pitkällä matkalla 2003 ja 2005, erikoispitkällä matkalla 2010 ja 2011 sekä viestissä 2010 ja sprintissä 2011. Tänä vuonna Muukkonen on miesten Suomen rankilistalla sijalla 42.

Muukkonen on menestynyt myös maastojuoksussa ottamalla pronssia pitkällä matkalla vuonna 2011. Vuosi sitten hän juhli rogainingin MM-kultaa Kiilopäällä yhdessä Hannu-Pekka Pukeman kanssa ja tänä kesänä hän voitti 40-vuotiaiden maailmanmestaruuden Virossa sekä sprintissä että pitkällä matkalla.

– Saamme olla erittäin kiitollisia tästä kovasta vahvistuksesta. Petteri tuo tunnollisena harjoittelijana, todellisena huippu-urheilijana ja myös esikuvana meille valtavan lisäboostin niin eliitti- kuin kuin juniorisuunnistukseen. Toivotamme Petterin perheineen todella lämpimästi OK Trianin perheeseen ja aktiiviseen toimintaan, OK Trianin puheenjohtaja Jari Johansson kertoo seuran Facebook-sivuilla.

Parin viime vuoden aikana Suomen kärkiseurojen joukkoon nousseen OK Trianin viestitulokset voivat Muukkosen siirron myötä parantua entisestään. Lappee-Jukolassa Trian oli 12:s ja syyskuun SM-viestissä joukkue oli pronssilla.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri