Helena Jansson jatkaa suunnistusammattilaisena Sveitsissä

helenajansson intro071111

Ruotsalainen saatetaan nimetä ehdolle Vuoden urheilijaksi.

 

 

helenajansson071111Helena Jansson pääsi harjoittelemaan tuulettamista Ranskan MM-kisoissa. Kuva: Hevoskuuri.fiRanskan MM-kisojen mitalikuningatar Helena Jansson muuttaa talvella takaisin Sveitsiin panostaakseen täysipäiväisesti suunnistukseen. Ruotsalainen suunnistajatähti asui jo viime kevään Sveitsissä tuloksenaan mitalisade Ranskan MM-kisoissa. Tulevat MM-kisat järjestetään entistä lähempänä Janssonin tulevaa kotia.

- Parasta muutossa on se, että pystyn suunnistamaan lähes kaksi kuukautta pidempään ja pystyn keskittymään pelkästään urheilemiseen, Uumajassa lääketiedettä opiskeleva Jansson perustelee.

Jansson ja hänen avopuolisonsa, takavuosien sprintin maailmanmestari, Niclas Jonasson etsivät asuntoa pääkaupungin Bernin lähistöltä, jossa myös äitiyslomalta paluuta tekevä Simone Niggli asuu. Yhdeksi muuton syyksi Jansson kertoo myös kovan treeniseuran.

-Yhteisharjoittelu Simonen ja muiden kovien sveitsiläisten kanssa on hieno mahdollisuus. Simone on yksi suurimmista urheilijoista joita tiedän ja on erittäin inspiroivaa päästä harjoittelemaan hänen kanssaan, Jansson jatkaa Ruotsin suunnistusliiton haastattelussa.

Jansson päätti muuttaa takaisin Sveitsiin Leksands OK:ssa juoksevan Janssonin saatua taloudelliset asiat kuntoon. Lisäksi avomies Jonasson aloitti työt Ruotsin nuorten maajoukkuevalmentajana. Nämä työt hän kykenee hoitamaan pääosin Sveitsistä käsin. Tammikuuhun asti Jansson edistää opintojaan Uumajassa. Muutto Sveitsiin on edessä helmi-maaliskuussa.

Lähipäivinä selviää pääseekö Helena Jansson ehdokkaaksi Ruotsin Vuoden urheilijaksi. Vuonna 2009 hän oli ehdokkaana Jerringsprisetin saajaksi, joka on Ruotsin yleisradion jakama palkinto. Palkinto jaetaan yleisöäänestyksellä kuluneen vuoden aikana ansioituneelle urheilijalle. Kaksi vuotta sitten Jansson oli neljäs melkein nimikaima Helena Jonssonin viedessä palkinnon hienon ampumahiihtokauden saavutusten johdosta.

Helena Jansson on kaksinkertainen suunnistuksen maailmanmestari ja 11-kertainen MM-mitalisti. Tänä vuonna hän saavutti Ranskan MM-kisoissa kullan, hopean ja kaksi pronssia. Lisäksi Jansson voitti myös maailmancupin kokonaiskilpailun. Tämä voi riittää vielä pitkälle taistossa vuoden urheilijaksi.

-En näe itseäni minään tähtenä, mutta suunnistusurheilulle tämä huomio on tärkeää, kertoo Jansson

Lähde: orientering.se

 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri