Thierry Gueorgiou Ruotsin suunnistusmaajoukkueeseen valmentajaksi

Thierry Gueorgiou auttaa ensi kesänä Ruotsin maajoukkuetta. Kuva: WorldofO

Thierry Gueorgiou auttaa ensi kesänä Ruotsin maajoukkuetta. Kuva: WorldofO

"Kukaan ei tule harjoittelemaan paremmin kuin me"

Ranskalaissuunnistaja Thierry Gueorgiou ilmoitti aiemmin syksyllä jatkavansa suunnistusuraansa vielä vuoden ajan. Tavoitteena ovat Viron MM-kilpailut kesä-heinäkuussa.

Maajoukkueura loppuu Viron kisoihin ja tämän jälkeen Gueorgiousta tulee Ruotsin suunnistusmaajoukkueen kakkosvalmentaja. Asiasta tiedotti Ruotsin suunnistusliitto. Tehtävä alkaa elokuussa.

- Tämä tuntuu luonnolliselta askeleelta. Olen pitkään miettinyt valmennustehtäviä; tässä inspiraationi lähde on ollut isäni, joka oli Ranskan maajoukkuevalmentaja silloin kun itse aloitin uraani maajoukkueurheilijana, Gueorgiou kertoo liiton lehdistötiedotteessa.

Ennen elokuuta ranskalainen ei aio puuttua valmennuksellisiin asioihin vaan hän säästää sanaista arkkuaan Viron MM-kisojen jälkeisiin aikoihin.

- Tässä vaiheessa en kerro tulevasta valmentajan urastani kunnioittaakseni niitä, jotka tekevät sitä työtä tällä hetkellä, hän perusteli.

Gueorgiou asuu Uppsalassa yhdessä avopuolisonsa, maajoukkueuran vuosi sitten lopettaneen Annika Billstamin kanssa. Billstam onkin ollut tärkeä Gueorgioun valmennusfilosofian testaaja. Gueorgioun tuleva tehtävä Ruotsin maajoukkueessa on vastata suunnistusteknisestä puolesta.

- Minä varmistan sen, että harjoitukset ovat niin laadukkaita kuin ne voivat olla. Kukaan ei tule harjoittelemaan paremmin kuin me, tuleva valmentaja lupaa.

Vastikään uudelle päävalmentajakaudelle valittu Håkan Carlsson iloitsee uudesta aisaparistaan. Carlssonin mukaan Gueorgioun vastuulla on järjestää tekniikkaharjoitukset leireillä. Gueorgiou tulee myös tekemään tiivistä yhteistyötä nuorten maajoukkueen kanssa.

-Juho-Veikko Hytönen


Premiumsport.fi

ulvang banneri