Ruotsin maajoukkuesuunnistaja Tampereen Pyrintöön

Johan Runesson Vuokatin MM-kilpailuissa 2013. Kuva: WorldofO.com

Johan Runesson Vuokatin MM-kilpailuissa 2013. Kuva: WorldofO.com

Tampereen Pyrintö vahvistuu Ruotsin A-maajoukkuemies Johan Runessonilla, lähes 20-vuotisen uran maajoukkueessa tehneellä Jarkko Huovilalla ja moninkertainen nuorten SM-mitalisti Antti Saikkolla.

Lähiviikkoina Tampereelle muuttava Runesson (26v) on moninkertainen arvokisakävijä kovassa Ruotsin maajoukkueessa. Miehen kirkkaimpina saavutuksina voitaneen pitää kolmesti kahdenkymmenen parhaan joukkoon juoksemista MM-keskimatkalla. Viime kaudella mies oli lupaavassa kunnossa keväällä ja juoksi vahvasti Tsekin EM-kisoissa, mutta harmillinen loukkaantuminen EM-pitkän karsinnassa murensi haaveet koti-MM:stä. Johanin ensi kesän päätavoite on mitali Viron maailmanmestaruuskilpailuista, mutta myös Jukolan ja 10-milan päivämäärät ovat miehen kalenterista punakynällä ympyröitynä.

- Halusin uusia haasteita ja uuden harjoitusympäristön voidakseni taistella mitaleista MM-tasolla! Suurin syy Tampereen ja Pyrinnön valintaan oli kuitenkin se, että seurasta löytyy lukuisia muita nuoria ja nälkäisiä kavereita samoin tavoittein ja uskon, että pystymme auttamaan toisiamme saavuttamaan unelmamme yhdessä. Lisäksi Suomesta pääsee helposti Baltiaan, jossa kahdet seuraavat MM-kilpailut tullaan juoksemaan, kertoo Runesson Tampereen Pyrinnön tiedotteessa.

Kokenein uusista miehistä on Haldenista paluun takaisin Suomeen ja Tampereelle tekevä takavuosien MM-mitalisti ja useampaa Jukola-voittoa juhlinut Jarkko Huovila. Huippusatsauksensa heivanneen paluumuuttajan päätähtäin on asetettu ensi kesänä Tiomilaan ja Jukolan viestiin. 41-vuotias konkari tuo nuoreen porukkaan kokemusta ja on varmasti kova luu suurviestien yöosuuksilla. Paluun taustalla oli entuudestaan tuttu kaupunki ja kaverit.

- Tampereella on paljon tuttuja, niin kaupunki oli helppo valita. Pyrintö ja miesten ryhmä Punakone on loistavassa kehitystilanteessa, niin siinä on hienoa olla mukana auttamassa ja seuraamassa nuorten kehitystä lähietäisyydeltä.

Lappeen Riennosta Pyrintöön vaihtava Antti Saikko puolestaan on nuori 20-vuotias suunnistaja, joka hakee motivoivaa kehittymisympäristöä samanikäisestä porukasta. Saikolla on muutamia SM-mitaleita juniorisarjoista ja menestystä on niitetty myös hiihtosuunnistuksen puolella. Jukolan ja 10-milan lisäksi Antilla on tavoitteena henkilökohtainen menestys tulevan kesän SM-kilpailuissa, ja pidemmällä tähtäimellä mies tavoittelee paikkaa Suomen kärjestä myös yleisessä sarjassa. Tampereelle Saikon toi syksyllä teknillisessä yliopistossa aloitetut sähkötekniikan opinnot ja Pyrintöön liittyminen tuntui siinä vaiheessa luonnolliselta ratkaisulta.

- Punakone tarjoaa kovatasoista harjoitusseuraa ja -ympäristöä. Uskon, että pystyn kehittymään suunnistajana parhaiten Punakoneessa.

Tampereen Pyrintö lähtee siis tulevaan kauteen entistä vahvemmalla ja nuorekkaalla porukalla, joka tähtää henkilökohtaiseen menestykseen niin MM-, kuin SM-kilpailuissa. Maajoukkueryhmiin kuuluvat Aleksi Niemi, Kuukan veljekset Elias ja Anton, Florian Howald, Tobia Pezzati sekä Severi Kymäläinen tähtäävät tosissaan maajoukkue-edustuksiin ja erityisesti Virossa järjestettäviin MM-kilpailuihin. Myös Tampereella ensi kesänä järjestettäviin nuorten MM-kilpailuihin tähdätään useamman urheilijan voimin, sveitsiläisen nuorten maajoukkuesuunnistaja Pascal Buchsin johdolla.

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri