Jerker Lysell suunnistaa myös EM-maastojuoksuihin

jerkerlysell intro301111Suunnistaja Jerker Lysell mittaa juoksuvauhtiaan parhaiden maastojuoksijoiden kanssa. Menestys PM-kisoissa toi paikan maanosan mestaruustaistoihin.

jerkerlysell301111Jerker Lysell on osoittanut juoksuvoimaansa jo sprinttisuunnistuksissa. Nyt hän mittaa vauhtiaan myös maastojuoksun EM-kisoissa. Kuva: Hevoskuuri.fiSprinttisuunnistaja Jerker Lysell sijoittui neljänneksi parin viikon takaisissa maastojuoksun pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa miesten yhdeksällä kilometrillä Ruotsin Uddevallassa. Palkintona hyvästä juoksusta Lysell pääsee matkustamaan Sloveniaan, jossa kilpaillaan saman lajin EM-kilpailut kahden viikon kuluttua.

Lysell kertoo Ruotsin suunnistusliiton nettisivuilla, ettei hänellä ole aavistustakaan omasta tasostaan eurooppalaisten juoksijoiden joukossa, mutta hän aikoo joka tapauksessa yrittää parhaansa kisapäivänä. Viimeisen kahden viikon harjoittelu ei tosin tähtää menestykseen itse kisoissa, vaan mies aikoo jatkaa normaalia suunnistajan harjoittelua ja ottaa viimeiset päivät hieman kevyemmin. Lysellin mukaan yleisurheilijat olivat hieman hämmentyneitä suunnistajan kovasta juoksuvauhdista PM-kilpailuissa.

-En usko, että heidän mielestään oli kivaa saada selkäsauna suunnistajalta, Lysell kertoo samaisessa haastattelussa.

Rehns BK:ta edustava Jerker Lysell on tämänvuotinen sprinttisuunnistuksen ruotsinmestari. Lisäksi hän voitti sprinttihiihtotyyliin käydyn Nordic O-tourin toisen osakilpailun Göteborgissa hieman Jukolan viestin jälkeen. Ranskan MM-sprintissä Lysell oli reilusti mitalivauhdissa, mutta hän jätti yhden rastin välistä tullen hylätyksi.

orientering.se


KRV20 Kestavyysurheilu Marraskuu 2019 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri