Suomen Parhaat Viestisuunnistusseurat -sarja on käynnissä – kolme osakilpailua jäljellä

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Suomalaisen suunnistuksen tulevaisuus on huolestuttanut lajin sisäpiirissä jo usean vuoden ajan. Sanotaan, ettei laji tarjoa enää riittävästi haasteita kansallisen tason suunnistajille: maajoukkueisiin kun mahtuu vain parikymmentä suunnistajaa, eikä suunnistuksen Huippuliiga voi tarjota nykymuodossaan kaikille haasteita.

Kansallisen suunnistuksen näivettymisen myötä myös huippusuunnistus on vaarassa kärsiä, jos maajoukkueen takana ei ole leveää kansallista tasoa ja mikäli nuoret hakeutuvat muiden lajien pariin.

Kilpasuunnistuksen heikon tilan on sanottu johtuvan viestikulttuurin katoamisesta: kansalliset suunnistusviestit ovat hävinneet lähes tyystin kilpailukalenterista ja Viestiliigakin on kadonnut kartalta. Pelkät Jukola ja Tiomila eivät motivoi kaikkia pysymään tiiviisti lajissa koko kauden ajan.

On aika tarttua toimeen ja tehdä jotain. Koska suunnistuksesta puuttuu tällä hetkellä hiihdon Suomen Cupin kaltainen viestisarja Kestävyysurheilu.fi päätti kantaa oman kortensa kekoon ja tehdä kuluvalle kaudelle sarjan nimeltä Suomen Parhaat Viestisuunnistusseurat, joka koostuu viidestä osakilpailusta. Seuraava on viikonloppuna Göteborgin Tiomila-viestissä.

Sarja on erittäin epävirallinen, eikä siinä jaeta palkintoja. Tarkoitus on herättää kiinnostusta viesteihin ja tuoda intoa suomalaisiin viestissuunnistusseuroihin myös terävimmän kärjen takana. Ainakin kuluvalla kaudella pistelaskujärjestelmä suosii osallistumista: pisteitä on jaossa 50 parhaalle joukkueelle kaikissa osakilpailuissa viestissä.

Valitettavasti sarja pistettiin pystyyn kun kaksi osakilpailua on jo käyty, mutta jostainhan se on aloitettava!

Suomen Parhaat Viestisuunnistusseurat 2017 – Osakilpailut

1. Kevätyönviesti, Sauvo 8.4.2017
2. FinnSpring-viesti, Mynämäki ja Nousiainen 22.4.2017
3. Tiomila (naisten ja miesten viesti), Göteborg, Ruotsi 29.-30.4.2017
4. Jukolan ja Venlojen viesti, Eno 17.-18.6.2017
5. SM-viesti, Espoo 16.9.2017

Pistetilanne – naiset 
Pistetilanne – miehet 
Suomen Parhaat Viestisuunnistusseurat – sarjan pistetaulukko ja säännöt 

KRV2019 Kestavyysurheilu Helmikuu 2019 550 x 350


Premiumsport.fi

ulvang banneri