Pasi Ikonen: Ympyrä sulkeutuu Vuokatissa

IkonenII intro170811Pasi Ikonen on vasta 31-vuotias, mutta hän on jo ehtinyt kokea kotikisoissa onnistumisen riemun. Ikonen voitti 21-vuotiaana Tampereen MM-kisoissa kultaa ja hopeaa.

 

Ikonen170811Pääseekö Pasi Ikonen juhlimaan myös Vuokatin MM-kisoissa, kuten hän teki aikanaan Tampereella ja kuvassa Ranskan MM-kisoissa viime kesällä? Kuva: Hevoskuuri.fiPasi Ikonen on vasta 31-vuotias, mutta hän on jo ehtinyt kokea kotikisoissa onnistumisen riemun. Ikonen voitti 21-vuotiaana Tampereen MM-kisoissa kultaa ja hopeaa.

- Ne olivat ensimmäiset MM-kisani, ja se jännityksen määrä oli uskomaton. Vieläkin kisoja jännittää paljon, mutta varmasti on silloin jännittänyt kaikkein eniten. Kotiyleisön edessä on ihana juosta, mutta siinä on myös se toinen puoli. Toisaalta olen sellainen urheilija, etten lamaannu jännityksestä, Ikonen sanoo.

Kotikisoista on se etu, että maastot ovat päällisin puolin tutut, vaikka eivät ihan tuoreessa muistissa olekaan.

- Se on henkinen voimavara. Pikkupojasta asti olen suunnistanut Kainuun Rastiviikollakin, Ikonen sanoo.

Ikoselle jo pitkään odotetut Vuokatin kisat merkitsevät ympyrän sulkeutumista, sillä Tampereelta alkanut ura lajin huipulla on saamassa päätöksensä Vuokatissa. Tai sitten ei.

- Vaikeahan se on varmaan lopettaa, jos vieläkin tykkää lajista. Vuokatin MM-kisat ovat kuitenkin tärkeimmät kisat urani aikana.

Viime kaudella Ikosen kova työ palkittiin 10 vuoden tauon jälkeen henkilökohtaisella MM-mitalilla, kun hän taisteli pitkän matkan hopeaa Ranskassa.

- Se oli onnellinen päivä. Viimeinkin sain mitalin napattua. Tosi hyvä olo oli pari päivää sen jälkeen. Ehkä tällä kertaa se päämäärän saavuttaminen tuntui tosi tärkeältä, mutta myös se matka.

Ensi kesää Ikonen odottaa jo innolla. EM-kisat Ruotsissa, Sveitsin MM-kisat ja sokerina pohjalla Nordic Orienteering Tour Kajaanin ja Vuokatin osakilpailuineen.

- Tulossa on hieno kausi.

Pasin mietteitä lisää helmikuussa ilmestyvässä ensimmäisessä MM2013-kisalehdessämme. Netissä Pasin kuulumisia voi seurata hänen kotisivuillaan:

Suunnistuksen MM2013-uutiskirje 2/2011


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri