Suunnistuksen mestaruusviestin tulokset pysyvät voimassa Ruotsissa

Rehns BK ei saanut valituslupaa välimieslautakunnalta.

Syyskuussa juostun ruotsinmestaruusviestin tulokset pysyvät voimassa. Itse kilpailussa miesten sarjan nopein oli Rehns BK, mutta myöhemmin kävi ilmi, että joukkueessa juossut liettualainen Jonas Vytautas Gvildys oli juossut mestaruusviestin jo Liettuassa. Ruotsin Suunnistusliiton kilpailusäännöt kieltävät urheilijaa osallistumasta ruotsinmestaruusviestiin, mikäli urheilija on osallistunut jonkun toisen maan vastaavaan kilpailuun vuoden aikana ja tämän säännön nojalla Rehns BK hylättiin.

Rehns BK valitti asiasta Ruotsin urheilun kattojärjestön Riksidrottsförbundetin välimieslautakuntaan, joka toimii ruotsalaisen urheilun korkeimpana valituselimenä. Lautakunta ei kuitenkaan ottanut Rehns BK:n muutoksenhakua käsittelyyn, sillä sen tehtävänä on käsitellä ainoastaan tapaukset, joiden päätöksenteossa on tapahtunut selkeä muotovirhe, päätös on ristiriidassa lajisääntöjen kanssa, tai päätökselle ei löydy lajisäännöistä perusteita. Ruotsin Suunnistusliiton lajisäännöt kuitenkin kieltävät yksiselitteisesti urheilijan juoksemisen kahdessa eri mestaruusviestissä, jolloin asian käsittelyyn ottamisen kriteerit eivät täyttyneet.

Orienterare.nu-sivuston keskustelujen mukaan Rehns BK:n muutoksenhaku perustui siihen, että seura oli kysynyt liitolta asiasta jo ennen viestiä, muttei saanut täsmällistä tai suoraa vastausta sääntökysymykseen. Niinpä seura päätti juoksuttaa Gvildysiä ja kisan jälkeen jätetyn protestin jälkeen liiton sääntöryhmä hylkäsi seuran.

Myös H20-sarjan mitaleille yltänyt Södertälje-Nykvarnin joukkue sekä pari miesten ja naisten pääsarjassa juosseista joukkueista hylättiin saman säännön nojalla. Muut hylätyt seurat eivät valittaneet hylkäyspäätöksestä.

Lautakunnan päätöksestä ei voi valittaa, joten Vänersborgissa juostun viestin tulokset jäävät nyt historian kirjoihin ja kansiin ja bollnäsiläiset jäävät ilman mitaleita.

Hevoskuurin aikaisempia uutisia aiheesta:

"Suunnistuksen ruotsinmestaruusviestissä erikoisia sääntörikkomuksia"

"Suunnistuksen ruotsinmestaruusviestin tulokset uusiksi - Rehns BK hylättiin"

 


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri