Peter Öberg tähtää ensi suunnistuskauteen ammattilaisena

PeterOberg intro291211Tuore tyttölapsen isä ottaa virkavapaata työstään ja ryhtyy pyörittämään Ruotsin maajoukkueen huippusuunnistusprojektia.

 

PeterOberg291211Kuvassa Peter Öberg rutistaa MM-hopealle Ranskan MM-keskimatkalla. Kuva: Hevoskuuri.fiKaksinkertainen keskimatkan MM-hopeamitalisti Peter Öberg yrittää kiillottaa hopeamitalinsa kultaiseksi tulevalla kaudella satsaamalla suunnistukseen ammattimaisesti. Loukkaantumisherkän miehen jalat ovat pysyneet syksyn ja alkutalven ehjinä ja tämä antaa mahdollisuuden panostaa myös muille matkoille arvokisoissa.

Öberg toimii urheilupanostuksensa ohessa myös Ruotsin Suunnistusliiton uudessa kehitysprojektissa, jonka avulla naapurimaamme aikoo pysyä mitalitilastojen ykkösenä myös tulevien vuosien arvokisoissa. Öberg vastaa projektissa henkisen, fyysisen ja taidollisen osa-alueen kehittämisestä. Öberg on virkavapaalla vuoden ajan varsinaisesta päätyöstään.

-Olen erittäin kiinnostunut suunnistuksesta ja uusi toimenkuvani mahdollistaa sen, että voin yhdistää työhaasteet ja perhe-elämän yhdessä suunnistussatsauksen kanssa, kolmeviikkoisen Ingalisan isä-Öberg kertoo.

Ennen MM-kilpailuja ruotsalaisia kiinnostaa myös menestys Moran EM-kotikisoissa toukokuun puolessavälissä. Myös 31-vuotias Öberg odottaa kilpailuja innolla ja halu menestyä on kova. Naapurimaa on myös kärsinyt lumenpuutteesta Suomen tavoin ja tällä hetkellä Öberg voikin valmistautua EM-kisoihin suunnistamalla sulissa mallimaastoissa Taalainmaalla.

Sveitsin MM-kisoista Öberg odottaa vauhdikkaita ja pahimpina vastustajinaan hän pitää Thierry Gueorgiouta sekä lukuisia sveitsiläisiä suunnistajia. Viime vuosina Öberg on ollut lähes poikkeuksetta pitkiä aikoja loukkaantuneena ja leikkaussali on tullut miehelle tutuksi. Siitä huolimatta OK Hällenin suunnistaja on onnistunut nousemaan Ruotsin MM-joukkueeseen ja noussut jopa mitaleille asti ainoastaan muutaman kuukauden harjoittelun avulla. Mikäli paikat pysyvät ehjinä, on kokopäiväisenä suunnistajana tammikuun alusta lähtien harjoittelevalta Öbergiltä lupa odottaa kovia suorituksia suunnistuskauden 2012 aikana.

orientering.se: "Orientering på heltid för Sveriges nr 1"


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri