Suunnistajat jäivät palkinnoitta Ruotsin urheilugaalassa

Suunnistajat Helena Jansson ja Tove Alexandersson olivat ehdolla palkintojen saajiksi Idrottsgalanissa Ruotsissa.

Neljä mitalia Ranskan MM-kisoista napannut Jansson oli ehdolla vuoden naisurheilijaksi sekä Jerringprisetin vastaanottajaksi. Jerringpriset on Ruotsin Radion palkinto, joka jaetaan yleisöäänestyksen perusteella.

Palkintoja ei kuitenkaan tullut, vaan vuoden naisurheilijaksi valittiin uimari Terese Alshammar. Jerringprisetin äänestyksessä Jansson sijoittui viidenneksi ratsastaja Rolf-Göran Bengtssonin pokatessa palkinnon. Janssonia enemmän ääniä saivat myös hiihtäjä Marcus Hellner, Therese Alshammar sekä jääkiekkoilija Daniel Sedin. Jansson sai 5,4 prosenttia kaikista äänistä.

Tove Alexandersson oli ehdolla vuoden tulokkaaksi. Mitalin sekä suunnistuksen, että hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuissa ottanut Alexandersson otti lisäksi seitsemän mitalia lajien nuorten MM-kilpailuissa. Vuoden tulokkaan palkinto meni kuitenkin yleisurheilijalle 400 metrin juoksija Moa Hjelmer voitteassa palkinnon.

Suunnistajien vähäinen huomioiminen poiki muutamia vihaisia kommentteja internetin keskustelupalstoille ja sosiaaliseen mediaan.

"Kuinka usein hiihtäjä ottaa MM-mitalin hiihdossa ja myöhemmin samana vuonna MM-mitalin 5000 metrin juoksussa? Kuka on voittanut samana vuonna MM-mitalin sekä jääkiekossa, että salibandyssä?", kysyy nimimerkki Ida Ruotsin suunnistusliiton uutisen kommenttiosastolla viitaten Alexanderssonin meriitteihin sekä hiihtosuunnistuksessa, että suunnistuksessa.

"Miten se voi olla huonompi kuin ruotsinennätys (ei kansainvälinen), ruotsinmestaruus ja melkein semifinaalipaikka. Ihmettelen suuresti! MITEN?", jatkaa sama nimimerkki ja viittaa palkinnon saaneen Hjelmerin kauden 2011 saavutuksiin.


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri