Urheiluliitot kiistelivät Ruotsissa: Onko Martin Johansson suunnistaja vai hiihtäjä?

MartinJohansson intro180112 hemmersbachRuotsin suunnistusliiton uutinen sai Johanssonin kännykän pirisemään.

 

 

MartinJohansson180112 hemmersbachMartin Johansson jatkaa ainakin toistaiseksi hiihtopanostustaan. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusRuotsin suunnistusliitto uutisoi Martin Johanssonin pyrkivän Ruotsin maajoukkueeseen Falunin EM-kisoihin keväällä 2012. Jotkut mediat vetivät uutisesta väärät johtopäätökset ja lopulta Ruotsin valtion televisio SVT ilmoitti teksti-tv:ssä, että Johansson on lopettanut hiihdon ja satsaa taas suunnistukseen.

Teksti-tv:ssä näkynyt uutinen oli levinnyt maailmalle ja useat Johanssonin urheilusatsausta lähellä olevat tahot ryhtyivät tiedustelemaan Johanssonilta miksi tämä päätyi ratkaisuunsa yllättäen hänen ilmoittamatta siitä kenellekään. Ruotsin hiihtoliitto kirjoitti seuraavana päivänä uutisen omille sivuilleen, jossa kerrottiin Johanssonin jatkavan edelleen hiihtopanostustaan sataprosenttisesti.

Lopulta Johansson kirjoitti myös omille sivuilleen uutisen, jossa hän haastatteli itse itseään:

Panostanko maastohiihtoon?

- Kyllä

Panostanko suunnistukseen?

- En

Ruotsin suunnistusliiton uutisessa Johansson sanoi ilmestyvänsä EM-kisapaikoille joka tapauksessa vähintään toimitsijana, sillä hänen äitinsä on EM-viikon yleisökilpailujen kilpailunjohtaja isän rakentaessa EM-kisojen areenoita. Lisäksi hän paljasti juoksevansa muutamia suunnistuskilpailuja keväällä heti lumien sulettua ja hyvillä suorituksilla hänen olisi mahdollista päästä EM-joukkueeseen.

Tämän suurempaa suunnistuspanostusta Oslossa asuvalla Johanssonilla ei ole näköpiirissä, mutta joitakin satunnaisia kisoja on ohjelmassa. Viime kaudella hän juoksi muun muassa Jukolan sekä Ruotsin SM-viestissä.

Martin Johansson ei ole lunastanut vielä maajoukkuepaikkaa tämän hiihtokauden aikana, mutta kaukana se ei ole ollut. Hänen hiihtokautensa loppuu maaliskuun lopussa 50 kilometrin kisaan sekä mestaruusviestiin. Sen jälkeen nähdään voiko maajoukkuehiihtäjä muuttua kuukaudessa maajoukkuesuunnistajaksi.

Martin Johanssonin blogi

Orientering.se


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri