Annika Billstamin uusi seura on OK Linné

Myös maajoukkueeseen takaisin pyrkivä Lina Bäckström vaihtaa uppsalalaisseuraan.

Ranskan MM-pitkän matkan ylivoimainen maailmanmestari Annika Billstam vaihtaa IFK Lidingöstä OK Linnén väreihin. Tänä vuonna 36 vuotta täyttävä Billstam satsaa vastaisuudessakin suunnistukseen huipputasolla. Seuranvaihtoon oli monia syitä, mutta helposti ei päätös tullut.

-Uppsalan suunnistusteknisesti vaativat maastot houkuttelevat ja suunnistustreeneihin pääsy on helpompaa Tukholmaan verrattuna. Päätös IFK Lidingöstä pois vaihtoon oli vaikea, sillä minulla on siellä paljon ystäviä ja olen saanut seurasta hyvää tukea vuosien ajan, Billstam kertoo OK Linnén sivuilla.

Maaliskuun puoleenväliin saakka Billstam harjoittele eteläisessä Euroopassa poikaystävänsä Thierry Gueorgioun kanssa, mutta suunnistuskauden alkaessa Ruotsissa pari matkustaa takaisin Uppsalaan. Myös Gueorgiou aikoo kilpailla Ruotsissa muun muassa maan "Huippuliigassa" Silva Leaguessa.

Billstam on juossut aikaisemmin OK Linnén väreissä vuosina 2002-2007

Billstamin lisäksi OK Linné saa vahvistuksekseen Lina Bäckströmin, jolla on seitsemän ruotsinmestaruusmitalia. Lisäksi hän on sijoittunut kahdesti kymmenen joukkoon MM-keskimatkalla. Kahden viime vuoden ajan Bäckström on ottanut suunnistuksen rennommin Domnarvetsissä, mutta nyt motivaatio on palannut ja hän satsaa uudelleen huipputasolla.

-Olen taas ryhtynyt unelmoimaan MM-mitalista ja haluan antaa sille unelmalle mahdollisuuden, Bäckström kertoo Linnén sivuilla.

Uudet kasvot uppsalalaisseurassa nostavat Linnén suurviestien kärkitaistoon. Aikaisemmin muun muassa OK Tisaren vahvistui Simone Nigglillä ja Göteborg-Majorna Judith Wyderillä, joten Tampereen Pyrinnöllä on lukuisia ruotsalaishaastajia Venlojen Viestissä ja 10MILA:n naisten viestissä.

OK Linnén sivut


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri