Järla Orientering Tiomilan naisten viestin voittoon

Karolin Ohlsson ennen ankkuriosuutta. Kuva: Touho Häkkinen

Karolin Ohlsson ennen ankkuriosuutta. Kuva: Touho Häkkinen

Järlä Orientering on voittanut Ruotsin suurimman ja arvostetuimman suunnistusviestin Tiomilan naisten viestin Nynäshamnissa. Joukkueessa suunnistivat Stina Haraldsson, Emma Klingenberg, Sara Sjökvist, Elin Hemmyr Skantze ja Karolin Ohlsson.

Kilpailu ratkesi ankkuriosuudella, kun Karolin Ohlsson nappasi kärjessä lähteneen IFK Göteborgin Sara Hagströmin puolentoista minuutin etumatkan kiinni. Pian Hagström pummasi, ja Ohlsson pääsi puolentoista minuutin karkumatkalle.

Ohlssonin hurja vauhti metsässä jatkui, ja hän meni lopulta ankkuriosuudella täysin omia menojaan. Takaa-ajoryhmä kasaantui Hagströmin, Haldenin Elena Roosin, IFK Lidingön Emma Bjessmon ja Hiidenkiertäjien Julia Novikovan väliseksi kamppailuksi. Nelikon paremmuus ratkaistiin loppukirissä, jossa vahvinta vauhtia piti Hagström ennen Roosia, Bjessmota ja Novikovaa. Ero takaa-ajajilla kärkeen oli maalissa lopulta reilut neljä minuuttia.

Viidenneksi sijoittunut Hiidenkiertäjien viisikko Anu Åkerman, Jenny Patana, Roosa Hämäläinen, Annika Rihma ja Julia Novikova oli parhaana suomalaisjoukkueena viides. Vahvasti läpi viestin esiintynyt joukkue pääsi lähtemään ankkuriosuudelle peräti toisena vain neljä sekuntia johtaneen IFK Göteborgin perässä. 

SK Pohjantähti oli toiseksi parhaana suomalaisjoukkueena kuudes. Joukkueen aloittajana suunnisti sairastuneen Sofia Haajasen korvannut Sara Niva, joka vaihtoi sijalla 44 reilut viisi minuuttia kärjestä. Seuraavilla osuuksilla Heini Wennman ja Anna Haataja nostivat joukkueen mukaan kärkikamppailuun, mutta Marttiina Joensuu joutui antamaan neljännellä osuudella muutaman minuutin eron kärkeen. Marika Teini toi joukkueen lopulta maaliin ennen Lillomarkan Andrine Benjaminsenia ja lopussa pummannutta Stora Tunan Tove Alexanderssonia.

Livetulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri