Hiidenkiertäjät kärkikamppailuun nostanut Patana: "Olen viestijuoksija henkeen ja vereen"

Hiidenkiertäjien Tiomila joukkue. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Hiidenkiertäjien Tiomila joukkue. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Tiomilan naisten viestin voitto meni Ruotsiin. Järla Orientering meni ankkuriosuudella menojaan, mutta kakkossijasta eteenpäin käytiin tiukka kamppailu neljän joukkueen kesken, joista yksi oli parhaana suomalaisjoukkueena viidenneksi sijoittunut Hiidenkiertäjät. Viisikko Anu Åkerman, Jenny Patana, Roosa Hämäläinen, Annika Rihma ja Julia Novikova nappasivat lauantaina seuran historian parhaan naisten sijoituksen Tiomilassa.

Toisella osuudella juossut Jenny Patana veti hurjan osuuden nostamalla joukkueen sijalta 37 neljänneksi. 

- Ei tuntunut metsässä, että olisi jotenkin kovaa mennyt. Yritin vain suunnistaa mahdollisimman hyvin. Aika uskomattomalta tuntuu nyt, Patana kommentoi Kestävyysurheilu.fille.

Joukkueen sijoittuminen viidenneksi tuli myös yllätyksenä viesteissä syttyvälle Patanalle.

- Olen viestijuoksija henkeen ja vereen. Niiden kautta olen kehittynyt paljon suunnistajana. Hiidenkiertäjissä on hyvä yhteishenki, ja vaikka asutaan eri puolilla Suomea ja maailmaa, niin viesteissä aina kokoonnutaan yhteen ja kerätään potti, Patana kertoi.

Hiidenkiertäjien joukkueenjohtaja Ville Luoma iloitsi myös suojattiensa suorituksista.

- Anu aloitti varmasti, Jenny veti kanuunajuoksun, Roosa teki sen mitä sovittiin, Annika osoitti olevansa todella kova suunnistaja, vaikka ei kaikissa kisoissa tulokset sitä näytäkkään, Luoma luetteli.

- Todella hyvä suoritus. Kaikki suunnistivat niinkuin pitikin, ja fyysinen kunto on hyvä. Julialle harmittava virhe heti ykköselle, mutta sitä ennen kaikki meni just niinkuin oli suunniteltu, Luoma summasi.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri