Toiseksi Tiomilassa sijoittuneen IFK Göteborgin Närhi: "Pystyin pitämään pääni kylmänä"

Anna Närhi saapui osuudeltaan vaihtoon keulassa. Kuva: Touho Häkkinen

Anna Närhi saapui osuudeltaan vaihtoon keulassa. Kuva: Touho Häkkinen

Tiomilan naisten viestin voittoon suunnisti Järla Orientering. Kakkossijalle itsensä taisteli IFK Göteborg viisikolla Ingjerd Myhre, Anna Närhi, Elin Månsson, Kirsi Nurmi ja Sara Hagström. Kirsi Nurmen lisäksi toisena suomalaisena joukkueessa suunnisti Anna Närhi. Myhre saapui aloitusosuudelta vaihtoon reilun minuutin kärjessä, joten Anna Närhi sai toisella osuudella suunnistaa yksin keulassa.

- Tein sen, mikä oli suunnitelma. Olen tosi iloinen, että pystyin pitämään pääni kylmänä. Tarkoitus oli ihan juosta joukkueella. En ajatellut, että pitäisi tehdä osuuden pohjat, vaan otan niin rauhassa, ettei tule isoja virheitä. Eteenpäin yksi rasti kerrallaan, ja onnistuin siinä, Närhi iloitsi Kestävyysurheilu.fi:n haastattelussa.

Närhi luetteli joukkueen vahvuudeksi sen, että jokainen pystyy suunnistamaan hyvin itse.

- Ei ollut tavoitteena karata, mutta ajatus oli, että jos on mahdollisuus niin lähdetään. Meidän joukkueen vahvuus oli mielessä, mutta ei ollut kuitenkaan mikään pakko karata. Pysyttiin tänään kärkiletkassa koko kilpailun ajan mukana, niin erinomainen suoritus, kärjessä toiselta osuudelta vaihtoon saapunut Närhi avasi.

Venlojen viestiin joukkue lähtee Närhen mukaan voittaja-asenteella. Tiomilassa IFK Göteborgin kakkosjoukkue sijoittui myös hienosti kymmenenneksi.

- Karolin (Järlan ankkuri) oli tänään niin kova, että kenelläkään ei ollut laittaa vastaan. Meillä oli täällä kaksi niin kovaa joukkuetta, ja Venloissa tilanne vielä tiivistyy, kun on vain neljä osuutta. Vaikea sanoa kumpi joukkue tulee olemaan ykkönen ja kumpi kakkonen, Närhi päätti.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri