SK Pohjantähden Tiomilassa ankkuroinut Teini: "Oli aika yksinäistä metsässä"

Marika Teini lähdössä ankkuriosuudelle. Kuva: Touho Häkkinen

Marika Teini lähdössä ankkuriosuudelle. Kuva: Touho Häkkinen

Tiomilan naisten viestin voitto meni Järla Orienteringille. Parhaina suomalaisseuroina Hiidenkiertäjät oli viides ja SK Pohjantähti heti perään kuudes. Pohjantähden viisikossa suunnistivat Sara Niva, Heini Wennman, Anna Haataja, Marttiina Joensuu ja Marika Teini. 

Joukkue koki viime hetken muutoksia, sillä Sofia Haajanen sairastui, ja Sara Niva tuli kahden päivän varoitusajalla mukaan kokoonpanoon. Ankkurina suunnistanut Marika Teini ylisti nuorta aloittajaa.

- Vedettiin joukkueena hyvin lähtötilanteeseen nähden. Erityisesti haluan nostaa hattua Saralle. Pystyi tulemaan suoraan Muhokselta talven keskeltä kiskaisemaan meidän avauksen aivan hyvin, Teini kertoi.

Omasta suorituksesta hän sen sijaan löysi viilattavaa.

- Oli aika yksinäistä metsässä ja aika laiskaksi meni. En nähnyt puoleen väliin rataa ketään, ja tuntui, että eikö täällä ole ketään muuta. Ei ollut kauhean aggressiivista suunnistus, Teini harmitteli.

Joukkueenjohtaja Juha Haajanen kertoi, että viime hetken muutokset eivät tuottaneet ongelmia. Pitkään kasassa olleeseen porukkaan muutokset loksahtivat paikalleen automaattisesti.

- Sara on aloitellut viestejä aiemmin hyvin, niin ajateltiin sen olevan hänelle sopivin osuus. Olen tosi iloinen Saran juoksusta. Harvinaista herkkua, että meiltä pohjosesta tulee uusia motivoituneita urheilijoita.

Hän ei halunnut jossitella Sofia Haajasen poisjäännin vaikutusta joukkueen sijoitukseen.

- Olisi ollut tälläkin kokoonpanolla parannettavaa. Kuten Anna (Haataja) sanoi, esimerkiksi pitkällä osuudella hortoiltiin aika paljon ja tehtiin virheitä. Edelleen meitä ne ihan huippusijoitukset haetuttaa, vaikka ovathan nämäkin huippuja sijoja, Haajanen sanoi.

Tulokset

 

Premiumsport.fi

ulvang banneri