IFK Göteborg jälleen Tiomilan voittaja

Tiomilan startti. Kuva: Touho Häkkinen

Tiomilan startti. Kuva: Touho Häkkinen

IFK Göteborg on voittanut miesten Tiomila-suunnistusviestin Nynäshamnissa Ruotsissa.

Jännittäviä vaiheita sisältänyt viesti ratkesi Göteborgille seitsemännellä osuudella, kun Vetle Ruud Bråten veti yli kuuden minuutin etumatkan muihin joukkueisiin. Viimeiselle osuudelle lähdettäessä ero kakkosena olleeseen OK Linneen oli viisi ja puoli minuuttia. Linnen ankkurina juossut Albin Ridefelt imi Göteborgin ankkurina juosseen Eskil Kinnebergin etumatkaa kiinni heti alkumatkasta. Hän pääsi parhaimmillaan alle kahden minuutin päähän, mutta Kinneberg onnistui pitää haastajat takanaan, ja Göteborg pääsi tuulettamaan voittoa. Eroa kakkoseen oli lopulta kaksi ja puoli minuuttia.

Voittajajoukkueessa suunnistivat Morten Jarvis Westergård, Fredrik Even, Anders Carlsson, Johan Högstrand, Jonas Pilblad, Jens Wängdahl, Vetle Ruud Bråten, Max Peter Bejmer, Fredrik Bakkman ja Eskil Kinneberg.

Yöosuuksilla nähtiin tilanteiden vaihteluita, sillä neljännen osuuden jälkeen hurjasti suunnistanut Rasmus Andersson nosti OK Linnen jo yli 10 ja puolen minuutin etumatkalle muihin joukkueisiin. Viidennen osuuden jälkeen etumatkaa oli vielä kuusi ja puoli minuuttia, mutta kuudennella osuudella Mats Troeng pummasi rajusti, ja tiputti joukkueen lähes seitsemän minuutin päähän kärjestä. 

Kilpailun kolmossijalle suunnisti Daniel Hubmannin ankkuroima Koovee. Hubmann starttasi ankkuriosuudelle minuutin Tampereen Pyrinnön Johan Runessonin perään, mutta otti hänet nopeasti kiinni ja tiputti kyydistään. Runesson toi Pyrinnön maaliin neljäntenä. Vahvaa suomalaispanosta täydensi Kalevan Rasti viidennellä ja Paimion Rasti seitsemännellä sijalla. 

Tulokset

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri