Kolmanneksi sijoittunut Koovee seurahistoriansa parhaimpaan tulokseen

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Tiomilan voitto meni viime vuoden tapaan jälleen IFK Göteborgille. Koovee nappasi seurahistoriansa parhaimman tuloksen Tiomilassa sijoittumalla kolmanneksi. Parhaimman suomalaisjoukkueen voitto jäi kuuden ja puolen minuutin päähän. Kooveen joukkueessa suunnistivat Joni Hirvikallio, Lauri Sild, Kenny Kivikas, Topi Anjala, Jarno Parkkinen, Jani Lakanen, Tim Robertson, Oleksandr Kratov, Timo Sild ja Daniel Hubmann.

Kärkikahinoissa läpi viestin esiintyneen Kooveen managerin Raimo Arvolan mukaan vähän jäi kuitenkin hampaankoloon.

- Me lähdettiin tänne tekemään kokonaissuoritusta, ja onnistumaan jokaisella osuudella. Nyt ei ollut semmoista onnistumisen tunnetta läpi viestin, Arvola sanoo.

- Tämä viesti oli kuitenkin hyvin erikoinen kokonaisuudessaan. Tapahtui tosi paljon, ja kärkijoukkueille tapahtui jopa enemmän kuin meille, Arvola lisäsi.

Arvola kertoo, ettei uskonut etukäteen pitkän yön kasaavan porukkaa näin paljoa.

- Tulikin perinteinen pitkän yön osuus. Joukkueet, joilla oli varsinaiset yön superstarat, jäivät alkuosuuksilla liikaa.

Joukkueen rakennetta ja Topi Anjalan valintaa pitkälle yölle Arvola perusteli kolmella kohdalla.

- Tiedettiin, että Topi on jaksava sillä osuudella. Haluttiin myös säästää meidän maailmanluokan miehet loppuun, eikä rasittaa heitä tulevia EM-kisoja varten liikaa.

- Jos Topi vain olisi päässyt 30 sekuntia aiemmin lähtemään, en epäile hetkeäkään, etteikö hän olisi voinut pysyä Anderssonin kyydissä, Arvola pohti.

Arvolan mukaan voittoa tarjottiin joukkueella moneen kertaan, mutta ei tarjottua mahdollisuutta ei pystytty käyttämään hyväksi.

- Tietysti historian paras tulos joukkueelta, ja aloittaja ja ankkuri suorituivat loistavasti, Arvola päätti.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri