Teini erävoittoon, Ojanaho huippuvauhdissa EM-keskimatkan karsinnassa

Marika Teini. Kuva: SSL

Marika Teini. Kuva: SSL

Suunnistuksen EM-kilpailuissa oli vuorossa keskimatkan karsintakilpailu, jossa kaksi suomalaista osoitti kuuluvansa mitalisuosikkien joukkoon huomisessa finaalissa.

Marika Teini oli karsintaerässään ylivoimainen. Toiseksi tullut Tove Alexandersson jäi 53 sekuntia. Kaksi vuotta sitten Teini otti EM-keskimatkalla pronssia ja osoitti karsinnassa kuuluvans ennakkosuosikkeihin tälläkin kertaa.

- Suunnistus oli vaativaa ja otin kyllä rauhassa, sillä tiesin että on parempi tuhlata pari sekuntia kartanlukuun kuin ottaa iso virhe. Näköjään olisi kärsinyt enemmänkin säästellä, mutta eihän sitä metsässä tiennyt, Teini kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Tuulia Viberg oli omassa erässään kuudes, ja myös Maija Sianoja ja Sofia Haajanen selvittivät tiensä jatkoon.

Erittäin jyrkässä ja taidollisesti vaativassa maastossa nähtiin suuriakin virheitä. Esimerkiksi Lotta Karhola kellotti ensimmäisen väliaikaan eränsä nopeimman ajan, mutta oli seuraavassa väliajassa kuusi minuuttia kärkeä perässä. Karholan ohella Suomen naisista karsiutui Kirsi Nurmi, joka teki jättipummin heti radan alussa.

Miesten puolella ennakkosuosikkeihin osoitti kuuluvansa myös ensimmäistä vuottaan aikuisten sarjassa kilpaileva Olli Ojanaho. Hän oli karsintaerässään toinen.

- 2/3 radasta oli vaikeakulkuista rinnesuunnistusta ja lopussa oli rankka 100 metrin nousu, jossa kyllä alkoi jo hapottaa. Menin rauhassa ja tarkasti. Hienoa lähteä finaaliin näin loppupäästä. Tavoitteena on lähteä nauttimaan ja tekemään omaa suoritusta, Ojanaho lupaa.

Suomen miehistä jatkoon selvisivät myös Olli-Markus Taivainen ja Aleksi Niemi. Myös Fredric Portin pääsi finaaliin Suomen tehtyä protestin piilossa olleen leimausaseman johdosta.

Hannu Airila ja Elias Kuukka karsiutuivat.

Keskimatkan finaali kilpaillaan keskiviikkona 9.5.

Tulokset

Fredric Portinin tilanne ja uhrheilijoiden kommentit päivitetty juttuun 8.5. klo 15:48.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri