Sveitsille kaksoisvoitto miesten EM-keskimatkalla – Suomalaismiehet kymppikärjen ulkopuolella, Olli Ojanaho ei startannut lainkaan

Matthias Kyburz. Kuva: WorldofO

Matthias Kyburz. Kuva: WorldofO

Suunnistuksen EM-kilpailujen naisten keskimatka päättyi Marika Teinin mestaruusjuhliin. Suomalaisilla meno ei ollut yhtä pirteää miesten finaalissa.

Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Olli-Markus Taivainen, joka oli kilpailun 17:s. Eroa voittajaan kertyi 5.24. Mies oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka loppuradasta tuli isompi virhe. Taivaisen optimivalmistautumista kilpailuun haittasi viikonloppuna vaivannut vatsatauti.

- Sitä tulisi todella harvoin kisattua, jos viivalla olisi vain silloin, kun tilanne on optimaalinen. Mäkeä on haettu alla niin paljon kuin mahdollista tätä 40 minuuttia ja kolmea mäkeä varten. Asiat ovat menneet eteenpäin ja tunne oli kilpaillessa oikea, joten edes virhe ei harmita. Urheilu on minulle itsensä kehittämistä ja nyt tuntuu, että asioita on tehty oikein, Olli-Markus Taivainen kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Aleksi Niemi oli toiseksi parhaana suomalaisena 22:s, ja Fredric Portin sijalla 24.

Suomalaisittain kovimmat odotukset jätettiin Olli Ojanahon harteille. Hän ei kuitenkaan startannut lainkaan keskimatkalle hengitysteiden huonojen tuntemusten vuoksi.

 

 

Miesten keskimatkan finaalissa Sveitsi otti kaksoisvoiton. Mestariksi selvisi Matthias Kyburz selvällä voittomarginaalilla. Hopealle suunnistanut Florian Howald jäi 1.10. Pronssia otti Norjan Olav Lundanes 12 sekuntia Howaldista. Lokakuussa 45 vuotta täyttävä Venäjän Valentin Novikov oli neljäs jääden mitalista puolisen minuuttia.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri