Suomi jäi EM-sprinttiviestin kärkivauhdista heti alussa

Suomen nelikko vasemmalta oikealle: Anna Närhi, Miika Kirmula, Joni Hirvikallio ja Anna Haataja. Kuva: SSL

Suomen nelikko vasemmalta oikealle: Anna Närhi, Miika Kirmula, Joni Hirvikallio ja Anna Haataja. Kuva: SSL

Suomen nelikko Anna Närhi, Miika Kirmula, Joni Hirvikallio ja Anna Haataja sijoittui yhdeksänneksi Sveitsin Tesseretessä käydyssä EM-sprinttiviestissä.

Kilpailun voiton vei isäntämaa Sveitsi yli minuutin erolla ennen hopealle kirinyttä Ruotsia. Fyysisesti rankassa maastossa joukkueiden erot kasvoivat isoksi ja pronssille ylsi pari minuuttia Ruotsin perässä Norja ennen tiukassa loppukirikamppailussa kukistettua Tsekin joukkuetta.

Suomen viesti ei alkanut toivotunlaisesti, sillä Anna Närhi sortui virheisiin ja ero kärkeen kasvoi isoksi. Suomi vaihtoi 13. ja ero jäätävää vauhtia kärjessä pitäneeseen, huippukunnossa äitiyslomilta palanneeseen Sveitsin Wyderiin kasvoi yli 1,5 minuuttiin.

- Wyderin vauhtiin ei kellään ollut sanomista, mutta se harmittaa, että tein pummin varvausta edeltävälle rastille Lina Strandin kanssa, mutta hän huomasi pussinperän aikaisemmin ja pääsi karkuun. Minulta puuttuu rutiini aloituksesta ja se näkyi siinä, että oli vaikea tehdä omaa työtä. Rata oli fyysisesti vaativa pitkine ylämäkineen. Näin tiukoille en ole kyllä joutunut pitkään aikaan, Närhi kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

HaatajaAnnaSprinttiviestiEOC2018SSLAnna Haataja toi Suomen maaliin yhdeksäntenä. Kuva: SSL

Toisella osuudella Miika Kirmula lähti ajamaan takaa edellemenneitä ja Suomen sijoitus nousi 10:nneksi Ero kärjessä menneeseen Sveitsiin pysyi kuitenkin ennallaan.

- Fyysisesti oli hyvä päivä, vaikka muljautin nilkkani k-pisteelle mennessä. Ei tuollaisesta paikasta pystynyt kuitenkaan ihmeitä tekemään, sillä letkoissa vauhti on kuitenkin aina kovempi, Kirmula harmitteli.

Kolmannella osuudella Joni Hirvikallio piti Suomen sijoituksen ennallaan, mutta ero kärkeen kasvoi lähes kolmeen minuuttiin.

- Jäin yksin ja se hidasti vauhtia. Suoritus ei ollut ihan niin sujuvaa, kun olisin toivonut. Fyysisesti jaksoin ihan hyvin, Hirvikallio kertoi.

Ankkuriosuudella Anna Haataja oli mahdottoman tehtävän edessä ja maaliin nainen saapui yhdeksäntenä. Ero voittajiin oli hiukan yli viisi minuuttia.

- Sain alkuun hyvän pöhinän ja ajattelin, että minulla on pieni sauma saavuttaa edellämennyt letka. Alamäessä tein kuitenkin virheen ja muut karkasivat, Haataja harmmitteli liian kauas karanneita selkiä.

EM-kilpailut jatkuvat välipäivän jälkeen lauantaina käytävällä perinteisellä viestillä.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri