Marika Teini jättää EM-kisaviikon kesken

Keskimatkan EM-kultaa voittanut Marika Teini jättää viikon loput matkat väliin. Hopealle suunnistanut Tove Alexandersson on lähes samassa tilanteessa. Kuva: SSL

Keskimatkan EM-kultaa voittanut Marika Teini jättää viikon loput matkat väliin. Hopealle suunnistanut Tove Alexandersson on lähes samassa tilanteessa. Kuva: SSL

Keskiviikkona Euroopan mestaruuden keskimatkalta voittanut Marika Teini joutuu jättämään EM-urakan kesken.

Teinin kisaohjelmaan olisi kuulunut vielä viesti ja pitkä matka, mutta keskimatkan kilpailussa loukkaantunut jalka ei mahdollista kisaviikon jatkamista. Teini lentää perjantaina kotimaahan.

- Eilen lentolippuja varatessa mietin, mitä jos jalka on huomenna jo parempi. Nyt on selvää että, jos en tänään vieläkään pysty astumaan jalalle, niin en minä sillä huomenna juokse. Kotiinlähtö tuntuu nyt hyvältä, sillä pääsen nopeammin tutkimuksiin, Teini kertoo vaihtelevista tunteista ja harmista miuluisten kisamatkojen väliinjättämisessä Suunnistusliiton tiedotteessa.

Teini loukkasi jalkansa keskimatkan puolivälissä hypätessään ojassa olevaan terävään kiveen. Jalasta otettiin röntgenkuvat kilpailun jälkeen ja murtumia siinä ei ole. Kotimaassa vuorossa on vielä magneettikuvaus, jossa selvitetään onko jalassa jotain muita vaurioita.

- Tällä hetkellä jalassa ei ole leposärkyä ja toivon parasta. Onneksi MM-kilpailuihin on vielä pitkä aika. Ei kun korvaavan treenin pariin vaan, aikaisempien loukkaantumisten takia harjaantuneeksi vesijuoksijaksi ja kävelykeppien käyttäjäksi tunnustautuva suunnistaja uumoilee.

Keskimatkalla hopeaa ottanut Tove Alexandersson on Teinin kanssa lähes samassa tilanteessa. Ruotsalainen loukkasi jalkaansa keskimatkan finaalissa, eikä pystynyt suunnistamaan ainakaan torstain sprinttiviestissä.

- Jalka on turvonnut, mutta toivottavasti pystyn juoksemaan myöhemmin viikolla, Alexandersson totesi Ruotsin suunnistusliiton tiedotteessa.

EM-kisaviikko jatkuu välipäivän jälkeen lauantaina juostavalla viestillä. Suomi saa asettaa kaksi joukkuetta niin miehiin kuin naisiin, mutta vain paremman tulos lasketaan virallisissa EM-tuloksissa. Suomen joukkueet viestiin ovat:

Naiset: Sofia Haajanen, Maija Sianoja, Anna Haataja & Kirsi Nurmi, Anna Närhi, Tuulia Viberg

Miehet: Fredric Portin, Olli-Markus Taivainen, Miika Kirmula & Joni Hirvikallio, Elias Kuukka, Aleksi Niemi

EM-kisojen tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri