Marika Teinin jalkavamma tutkittu

Marika Teini selvinnee kahden viikon juoksutauolla. Kuva: SSL

Marika Teini selvinnee kahden viikon juoksutauolla. Kuva: SSL

Suunnistuksen keskimatkan Euroopan mestaruuden voittanut Marika Teini sai voittoisassa kilpailussa melkoisen tärskyn jalkaansa hypättyään terävään kiveen, ja joutui jättämään loput kisamatkat väliin.

Kotimaahan palattuaan Teini kävi magneettikuvassa, jossa iskuvammaa selvitettiin tarkemmin.

‒ Magneettikuvasta löytyi repeämä kantakalvossa, minkä lisäksi varpaan koukistajajänne on ottanut pientä osumaa. Mikään ei kuitenkaan ole katki tai murtunut eli parin viikon juoksutauon jälkeen pitäisi päästä taas vähitellen juoksuharjoittelun pariin, Teini kertoo kestävyysurheilu.fi:lle.

Vamma ei estä pyöräilyä ja vesijuoksua, joten Teini pääsee jatkamaan perusharjoittelua. Seuraavan kilpailustartin hän uskoo olevan Venlojen viesti, joka käydään 16.6. Puolentoista viikon kuluttua käydään keskimatkan SM-kilpailu, jossa muut suomalaiset eivät siis pääse koettelemaan vauhtiaan mestaria vastaan.

Sveitsissä Suomen joukkue juhlisti kultamitalia mitalikakulla, mutta suurempia juhlia Teini ei ole ainakaan vielä ehtinyt pitää.

‒ Viikonloppuna Säkylässä kahviteltiin perheen kesken. Ja olihan äiti levittänyt punaisen maton etuoven edustalle, kun saavuin.

- Outi Hytönen

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri