Anna Närhi ja Olav Lundanes suunnistuksen SM-keskimatkan mestarit

Anna Närhi. Kuva: Touho Häkkinen

Anna Närhi. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen keskimatkan suomenmestaruudet ratkottiin Kouvolassa lauantaina.

IFK Göteborgia edustava Anna Närhi voitti naisten sarjan ennen MS Parman Maija Sianojaa ja Anttolan Urheilijoiden Henna-Riikka Haikosta. Miesten Suomen mestari oli Paimion Rastin Olav Lundanes, ennen Helsingin Suunnistajien Olli Ojanahoa ja Kalevan Rastin Miika Kirmulaa.

Närhi voitti mestaruuden niukalla kahden sekunnin erolla, kun hopeamitalisti Maija Sianoja teki kohtalokkaan virheen kisan viimeisellä rastilla. Närhellekään kilpailu ei ollut helppo.

- Finaali oli paljon raskaampaa maastoa kuin karsinta, ja tuntui että olin koko ajan ihan jojossa. Siellä oli isoja korkeuseroja sekä paikoin raskasta maastopohjaa. Pari reitinvalintaa mietitytti matkalla, ja tein ehkä pientä siksakkia mutta suunnistin puhtaasti, iloitsi mestari Närhi Suunnistusliiton tiedotteessa.

LundanesOlavSMkeskimatkaTouhoOlav Lundanes. Kuva: Touho Häkkinen

Miesten kisan mestaruus ratkesi 44 sekunnin erolla Olav Lundanesin eduksi ja Paimion Rastia edustava norjalainen osoitti hallitsevansa suppamaastot.

- Maasto tarjosi sopivasti vaihtelua. Välillä oli teknistä ja välillä taas vauhdikkaampaa. Päätin ennen kisaa tekeväni rastiväleille huolellisesti suunnitelmat, ja onnistuin sen toteutuksessa hyvin, kertoi Lundanes.

Kisan fyysisesti vaativia olosuhteita korosti myös hopeamitalisti Olli Ojanaho.

- Tuntui että näin lämpimässä kelissä ja päivän toisessa startissa oli vaikea päästä samaan vauhtiin kuin karsinnassa. Teknisesti onnistuin ihan hyvin, vaikka yhdellä rastilla teinkin rastinottovirheen, ja meno oli kokonaisuudessaan hallittua, analysoi Ojanaho.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri